- Det var en intens kamp, og en av de tøffeste konkurransene jeg har vært med på, sier Fagerhøi, glad og lettet over å bli med videre til topp tre. Kveldens oppgaver kan neppe sies å være i kategorien «det enkle er det beste». Deltagerne fikk utdelt råvarene som Bent Stiansen og Tom Victor Gausdal benyttet under Bocuse d'Or.

Kjempeflau og dritstolt

Eksklusivt og krevende

- Piggvar og trøfler er eksklusive råvarer, og jeg er glad i å lage fiskeretter. Kalvekoteletter har jeg aldri jobbet med før, og trøfler er jo ikke noe jeg ofte benytter. Det var ikke det mest hverdagslige, men ikke avskrekkende heller, sier Fagerhøi. Det som er mest krevende med Top Chef er det skyhøye nivået og at de må jobbe under et ekstremt tidspress. Og da hun trodde planen var sikret og at det meste var under kontroll, dukket Lise Finckenhagen opp og sa at hun likte sitronterte.

Full jubel på Søstrene Karlsen

Dessert på tampen

- Da ble vi plutselig kastet ut i desserthelvetet, for dessert er ikke min favoritt, verken å lage eller spise. Men det er dritkult å gå videre. Det blir litt mer alvorlig for hver gang og er så jævlig spennende. Dessuten gir det ekstra power å slå gutta, at jeg kan jobbe like hardt som dem, sier Fagerhøi. Snart forlater hun jobben som kjøkkensjef på Kalas & Canasta for å starte sin egen restaurant som skal hete «Bula mi». Hva deltagelsen i Top Chef betyr synes hun er vanskelig å vurdere.

Uklart konsept, upåklagelig kjøkken

Realiserer drømmen om egen restaurant

- Det er ikke så lett å si hva dette betyr. Men jeg håper jeg får vist meg frem og at jeg brenner for yrket mitt. Jeg realiserer drømmen min med dette, og det er noe jeg ville ha gjort uavhengig av Top Chef, sier Fagerhøi som nå er på leting etter lokaler.

- Jeg er helt i startfasen med alt, og det eneste jeg vet med sikkerhet er at «Bula mi» blir i Trondheim.