- Tanken bak «Inntrengeren» var å lage noe virkelig kort. Vi i Ninjafilm er veldig glade i korte kortfilmer, så med denne filmen ønsket vi å utfordre oss selv og gjøre den så kort vi kunne, sier regissør Astrid Thorvaldsen.

SE FILMEN I VINDUET OVER

Uten dialog

Filmen som tikker inn på 1 minutt og 56 sekunder ble spilt inn en sen høstkveld i 2014 på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum. Den hadde premiere under fjorårets Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim, og nå håper Thorvaldsen at den når nye seere.

- Hva vil du oppnå med filmen?

- Målet med «Inntrengeren» var å lage en veldig kort film, men at den på den korte spilletiden skulle klare å skape en stemning hos publikum. I likhet med en av våre tidligere kortfilmer, «Festen», er «Inntrengeren» uten dialog. Det synes vi er interessant med tanke på at ting må kommuniseres gjennom det visuelle, noe som også gjør filmen tilgjengelig for publikum uansett språklig tilhørighet. Ingenting blir borte i oversettelse, det er kun det man ser som teller, forklarer hun.

Thorvaldsen er ikke helt ukjent for det norske og trønderske filmmiljøet. Hun fullførte master i Film- og videoproduksjon ved NTNU i 2014, og fikk Filmpolitiets Kortfilmpris i 2013 for «Festen». Som en del av masteroppgaven står hun bak filmen «Utburd: Myten våkner» som fikk nasjonal kinodistribusjon.

- Hva håper du folk sitter igjen med etter å ha sett kortfilmen?

- Jeg håper at publikum sitter igjen med antydning til gåsehud, og at de danner seg tanker rundt hvordan handlingen kan fortsette etter at filmen er ferdig, sier hun.

At det ble Sverresborg som location skyldes stemningen i de gamle bygningene.

- I rommet vi fikk bruke var det massevis av fine rekvisitter som setter filmen innenfor en tidshistorisk ramme, noe som gir mye til det estetiske uttrykket, Sier Thorvaldsen.

Se flere filmer fra Ninjafilm her (ekstern lenke)

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Skuespiller Marthe Ingvild Stordahl har hovedrollen, og den eneste rollen, i «Inntrengeren» Foto: Skjermdump fra «Inntrengeren»
Regissør Astrid Thorvaldsen Foto: Privat