- Selv om vi har hatt konsert i Harbakhula i Åfjord, er nok dette det merkeligste stedet vi har spilt, sier vokalist og gitarist i The Fjords, Petter Vågan.

I dag har trondheimsbandet spilt for passasjerene på tre innenlandsavganger, først mellom Trondheim og Oslo, så fra Oslo til Tromsø og til slutt tilbake til Værnes igjen. Konsertene er et samarbeid mellom SAS og plateselskapet Universal.

Bredbent i turbulensen

- Vi liker å spille rare steder, og sier ikke nei til å være med på stunt, forteller Vågan under mellomlandingen i Oslo. Den vanlige Fjords-besetningen på fire var halvert for anledningen, og Vågan og Kim Christer Hylland representerte bandet - utstyrt med gitar, skarptromme og cymbal, supplert med batteridrevne høyttalere og datautstyr.

- Ingen av passasjerene var klar over hva som skulle skje, men vi fikk gode tilbakemeldinger. Kjempeartig opplegg, sier Vågan, som forteller at bandet fant det tryggest å spille «Anaesthesia», en av bandets roligste sanger.

- Det var varslet en del turbulens, men det ble med noen tilløp der jeg måtte stå litt bredbeint, ler Vågan.

Ny singel

The Fjords er regnet som et av de mest løfterike bandene i Trondheim. Kvartetten ga i fjor ut debutalbumet «Silhouettes», til terningkast fem her i Adresseavisen.

LES ANMELDELSE: «Tydelige og nydelige melodier som ofte klarer å trenge gjennom den islagte estetikken og berøre noe varmt og dypt menneskelig.»

Bandet fikk også mye internasjonal oppmerksomhet rundt videoen til singelen «All In», produsert av det trønderske produksjonsselskapet Helmet.

The Fjords kommer med ny singel i løpet av kort tid, lover Vågan.

Tidligere i år har bandet Casa Murilo spilt ombord på fly under SAS Live Music-konseptet, det samme har Bendik. Senere skal Morten Myklebust, OMVR, Izabell og Gundelach ha livesett ombord på selskapets flyvninger.