NRK P3 og MP3-profilen Marie Komissar (32) gir seg etter seks år som programleder og produsent i NRK. Det skriver Dagbladet.

- Jeg har hatt seks fantastiske år i NRK, sier hun til Dagbladet.

I mars ble det kjent at Komissar, som også er aktiv dj, skulle varme opp publikum før Mariah Carey gikk på scenen i Oslo Spektrum 31. mars.

Til Universal

32-åringen fra Trondheim har jobbet ved NRK-kontorene i hjembyen og i Oslo. Nå har hun fått jobb som A & R (artists and repertoire) i plateselskapet Universal. Det innebærer at hun skal vurdere demoinnspillinger fra håpefulle artister og dessuten søke aktivt etter nye musikktalenter. I A & R-rollen ligger også å følge opp utviklingen av selskapets allerede etablerte artister.

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye på den mye jobben. Har fullt opp med prosjekter i NRK fram til jeg slutter i juli. Men i Universal skal jeg jobbe med å finne, jobbe med og utvikle artister, sier hun til Dagbladet.

Hun søkte ikke plateselskapsjobben, men ble forespurt av Universal.

Ros fra sjefen

Komissar leder blant annet programmet «Marie Komissar» på P3 hver torsdag, ifølge kanalen selv «NRKs eneste rnb-program med ny og heit urbanmusikk og myk klubmusikk». Komissar var også musikksjef for kanalen i fire måneder da Mats Borch Bugge var ute i foreldrepermisjon. Nå gir han Komissar de beste skussmål på veien videre:

- Marie Komissar har vært en flink, viktig og bra medarbeider for P3 og MP3. Hun har bygget opp MP3 og gjort den til rekordstor. Som musikkprodusent har hun vært viktig, og har vært med å prege P3, sier musikksjef Borch Bugge i en kommentar til Dagbladet.