Fredag klokken 09.00 starter billettsalget til sommerens Bruce Springsteen-konsert i Granåsen. 35 000 billetter vil bli lagt ut på Ticketmaster, og det kan lønne seg å være tidlig ute hvis du vil sikre deg billetter til Springsteens første konsert på trøndersk jord, den 26. juli.

Du kan finne billetter både hos Ticketmaster og Livenation, men hvor du går inn spiller ingen rolle.

- Du blir sendt videre til transaksjonssiden hos oss uansett. Så det er samme kø, uansett om du går inn via Ticketmaster eller LiveNation, sier daglig leder i Ticketmaster, Kristian Seljeset.

Inkludert avgift koster det 900 kroner for vanlige ståplasser og 1300 kroner for billetter på tribunen. Det er ingen VIP-billetter eller såkalte «golden circle»-billetter helt foran scenen.

Les også: Lisa Marie har vært på 27 konserter med The Boss

- Ikke noe for seg å være der før ni

Salget starter ni, og det er ingen vits å stå opp ekstra tidlig for å stille seg i kø mange timer før. Om du er der klokken sju stiller du på samme linje som de som er der ett minutt før.

- Å stille seg i kø tidlig har ikke noe for seg. Alle som er inne klokka ni, får samme tidsstempel og stiller på helt lik linje. Deretter vil kjøperne bli sluppet inn i tilfeldige puljer, sier Seljeset.

Han oppfordrer kjøperne til ikke å oppdatere siden. Da vil du nemlig havne helt bakerst i køen.

- «Keep cool and don't refresh» pleier vi å si. Oppdaterer du siden, får du et nytt tidsstempel og havner bakerst i køen.

Dette gjelder også hvis du bestiller billetter på telefon. Står du i kø, gjelder det å være tålmodig. Ikke legg på for å ringe på nytt.

Les også: Kapret Bruce i 1985

- Råd nummer én

Stein Vanebo i Trondheim Concerts oppfordrer folk til å være klare klokken ni for å sikre seg billetter. Hans fremste tips for billettkjøperne er å slette nettloggen på forhånd.

- Det er mange som opplever å få «error» når de bestiller billetter på Ticketmaster. I ni av ti tilfeller skyldes det at det ligger noe gammel historie i loggen, som har med tidligere kjøp eller lignende å gjøre. Derfor er råd nummer en å slette loggen før bestillingen av billetter.

Vanebo kan fortelle om et voldsomt trøkk på telefonen etter at nyheten om Springsteen i Granåsen kom ut i går formiddag.

- Det koker bra. Det er mange henvendelser og praktiske spørsmål, så det virker som det er mange som vil oppleve Springsteen på trøndersk jord for første gang.

- Tror du det blir utsolgt?

- Jeg er ofte den mest pessimistiske blant oss i Trondheim Concerts. Jeg er gamlingen på laget. Jeg tror vi kommer til å selge mange billetter i morgen, men jeg tror ikke vi kommer til å selge ut med en gang. Men jeg har tatt feil før, og jeg tar gjerne feil denne gangen også!

Konserten på Ullevål stadion i Oslo i juni ble utsolgt på 25 minutter da billettene ble lagt ut for en måneds tid siden.

Les også: Takker det trønderske konsertpublikummet

Turte ikke kjøre Trondheim og Oslo samtidig

Bruce Springsteen skal også spille en til konsert i Oslo, to dager etter Trondheim. Billettsalget til Oslo skulle egentlig skje på samme dag som det for Trondheim, men ble flyttet til mandag.

- For å være sikker på at ting skal fungere optimalt, tar vi det på to forskjellige dager. Vi har solgt større ting før, og vi hadde klart begge to samtidig, men det er for å sikre at publikum får den beste mulige opplevelsen, sier Seljeset i Ticketmaster.

Les også: AtB: - Dette skal vi klare veldig bra

Skiskytterarenaen på Granåsen blir Granåsen Arena med plass til 35.000 publikummere Selve scenen skal stå på skisytternes standplass bak på bildet. Foto: Trondheim Concerts