Kurt Elling, Chick Corea, Pat Metheny, Karpe Diem og Trondheim Jazzorkester er noen av mange navn i ulike sjangre som arrangørene i Molde tidligere har offentliggjort. Mandag kunne de fortelle at programmet nå er komplett.

Saksofonisten Mette Henriette Martedatter Rølvåg, mest kjent som Mette Henriette, og gitaristen Hedvig Mollestad, er to av de nye navnene på det endelige Molde-programmet. Begge har bakgrunn fra jazzmiljøet i Trondheim. Mette Henriette vokste opp i byen, og Mollestad studerte på Jazzlinja.

- Det er dette jeg lever for, sier Mette Henriette om debutalbumet.

Flere konserter med Kvernberg

Mandag fikk vi også vite at Ola Kvernberg, årets festivalartist i Molde, skal holde konsert med den amerikanske fiolinisten Mat Maneri, bassist Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Paal Nilssen-Love.

Fra før er det kjent at Kvernberg skal stå i spissen for åpningskonserten 18. juli, der han og et stort antall musikere framfører verket «Mechanical Fair». Dagen etter spiller han med prosjektet Steamdome, som får sin urpremiere under Trondheim Jazzfestival 8. mai.

Å være festivalartist er et adelsmerke som henger høyt, mener Ola Kvernberg.

Mette Henriette med trio

Kvernberg skal også spille med den amerikanske saksofonisten Joshua Redman. Han skal i aksjon med trioen Gammalgrass, og han skal holde grytidlig morgenkonsert med sin søster Jorun Marie Kvernberg 23. juli. Han får med andre ord et tettpakket program med seks konserter, én opptreden hver eneste dag.

25 år gamle Mette Henriette står på Molde-programmet for første gang og kommer med sin egen trio. Både i Norge og internasjonalt fikk hun i vinter et stort gjennombrudd med sitt debutalbum på plateselskapet ECM.

Hedvig Mollestad kommer til Molde med sin faste trio og får i tillegg selskap av saksofonisten Mats Gustafsson.

Flere sterke navn

Andre navn som ble offentliggjort i går er den amerikanske, James Brown-inspirerte soulvokalisten Charles Bradley og Luke Elliot, som mange sammenlikner med Tom Waits.

Etter noen år med pengeproblemer har Moldejazz fått orden på økonomien. Det betyr at de satser offensivt i uke 29 med en rekke sterke navn. I tillegg til jazzstjerner som Elling, Corea og Metheny, kommer Joss Stone, Esperanza Spalding, Lizz Wright, Jaga Jazzist, Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud, Vårsøg, Lars Vaular og mange andre.