Agenten til Prince, Yvette Noel-Schure, bekrefter til Associated Press (AP) at det er artisten som ble funnet død i sitt eget hjem i Chanhassen i Minnesota torsdag.

Politiet etterforsker dødsfallet

Klokken 18.20 torsdag kveld rapporterte tmz.com at politiet hadde rykket ut til superstjernens hjem.

Politiet i  Carver County bekreftet via Twitter at en person skal ha dødd i artistens hjem tidligere i dag:

"Deputies are on scene of a death investigation at Paisley Park in Chanhassen. More info to follow. (...)"

CNN melder at talsmann Jason Kamerud fra politiet uttaler:

"We are not releasing any information regarding the identity of the person who died until next of kin is notified".

De startet etterforskningen torsdag morgen, amerikansk tid.

Skal ha vært syk

Dødårsaken er ikke kjent.

Prince skal ha vært innlagt på sykehus i Moline, Illinois på vei tilbake fra en konsert i Atlanta for få dager siden. Sangerens fly nødlandet for at artisten skulle komme seg på sykehus. Agenten hans Yvette Noel-Schure fortalte siden til CNN at artisten var frisk og hjemme.

Tidligere denne måneden skal artisten ha følt seg dårlig og han avlyste i alle fall en konsert i Atlanta melder Atlanta Journal Constitution. Han skal selv ha sagt at han følte seg influensasyk.

Han var likevel på scenen igjen i Atlanta få dager etter. Og det var etter denne konserten, torsdag 14. april, for en uke siden, at han ble innlagt på sykehus i Illinois.

Sist lørdag holdt han sin aller siste offentlige opptreden i Paisley Park. Det var invitert til "dance party" med lav inngangspris, skrev startribune.com. Her skal Prince ha kommet på scenen sent på kvelden. Han holdt en tale for å bekrefte at helsa var i behold.

Prince skal ha sagt: "Wait a few days before you waste any prayers."

Siden spilte han "Chopsticks" på sitt nye lilla Yamaha-flygel.

Skulle til Norge

Prince skulle egentlig spille konsert på Folketeatret i Oslo på tampen av 2016. Det bekrefter konsertarrangør Atomic Soul, til VG.

Han var ute på soloturnéen: "Prince Spotlight: A Piano and a Microphone".

Hans siste opptreden i Norge var i Oslo Spektrum 2. og 3. august 2011. Han skulle egentlig ha spilt i hovedstaden 23. juli. Konserten ble utsatt på grunn av terroren som rammet Utøya og Oslo sentrum 22. juli.

18. mars annonserte artisten at han skulle utgi sine memoarer. I følge New York Times hadde boka arbeidstittelen: "The Beautiful Ones", etter en sang på 1984-albumet, "Purple Rain".

Hør podkast om Prince:

Agenten til Prince, Yvette Noel-Schure, bekrefter at det er artisten som ble funnet død i sitt eget hjem i Chanhassen i Minnesota torsdag.