Fredag 17. juni står Åge Aleksandersen på scenen i Royal Albert Hall i London. Konserten er forlengst utsolgt, men alt håp er ikke ute for den som vil på konsert! Adresseavisen har nemlig to biletter som skal deles ut til en heldig vinner i vår store «Åge Aleksandersen til Royal Albert Hall»-konkurranse.

I konkurransen skal deltakerne filme seg selv mens de synger refrenget på en Åge-låt. En egen jury skal velge ut de fem beste bidragene som kommer inn. Juryen legger særlig vekt på innlevelse og kreativitet når de velger ut sine favoritter.

- Stå naken på Kyvannet!

En av dem som må sjarmeres hvis man skal ha håp om å vinne, er artist og frontfigur i Tre små kinesere, Ulf Risnes. Han sitter i juryen som skal vurdere bidragene som kommer inn i konkurransen.

- Dette må være en gjev premie, så den som virkelig vil på konserten må hive seg rundt. Her er det bare å stå naken på Kyvannet å synge «Lys og varme», sier Risnes.

- Hva ser du etter når du skal velge ut dine favoritter i konkurransen?

- Det er fint om man klarer å skape en reaksjon. Det å fornye en klassiker vil være en bragd og det vil jeg holde høyt. Man må ikke være redd for å delta selv om man ikke nødvendigvis har et stort talent. Men det er fint med talent også, sier Risnes.

- Drit i stemmen!

Artist og låtskriver Charlotte Audestad sitter også i juryen i konkurransen. For henne er det helt andre ting enn stemmeprakt som teller.

- Det jeg vil se etter er innlevelse og gleden og lysten til å bli med til London. Det handler ikke nødvendigvis om talent. Vi ser etter sjarm! Folk må by på seg selv og drite i stemmen, sier Charlotte Audestad.

- Ikke prøv å høres ut som Åge!

Sistemann i juryen er musikksjef i kulturavdelinga i Adresseavisen Vegard Enlid.

- Jeg håper at folk ikke prøver og høres ut som Åge, men at man heller prøver å være seg selv og lage sin egen vri, sier Enlid.

Har du noen tips til deltakerne i konkurransen?

- Vær kreativ og ikke sjenert! Syng ut! Dra til! Håper vi får høre mange forskellige låter. Jeg gir pluss for å synge personlige favoritter som er unike og spesielle.

Siste frist onsdag 1.juni

På Facebooksiden «Den store Åge Aleksandersen til Royal Albert Hall-konkurransen» kan du se bidragene som har kommet inn allerede, og du kan laste opp ditt eget bidrag. Siste frist for å laste opp videoer er onsdag 1. juni klokken 12.00.

Det er viktig at du ikke legger på musikk i bakgrunnen på videoen. Videoen bør være på maks 30 sekunder og den bør helst være i breddeformat.

- Bare gjør det!

Charlotte Audestad har følgende oppfordring til deg som sitter og lurer på om du skal sende inn et bidrag:

- Hvis man virkelig vil så vet man hva man må gjøre. Det er bare å gjøre det!