«#TopGear. I've found a list of things that's wrong with the new Flop Gear», skriver Twitter-brukeren Mark Huges på den sosiale meldingstjenesten, før han legger ved et bilde av navnet Chris Evans gjentatt  i det uendelige.

«Bye bye #TopGear and hello #TheGrandTour», skriver Twitter-brukeren Alan Sunny.

«I was so pissed yesterday, I fell asleep 10mins into #TopGear. According to Twitter, this was a good move.» skriver Marcher Lord.

Dagen etter premieren på «nye» Top Gear med radioverten Chris Evans og «Friends» -stjernen Matt LeBlanc er hverken sosiale media eller britiske TV-kritikere særlig nådige. Den generelle meningen om BBC-showet som etter forrige sesong var verdens mest sette TV-program, er at programleder Chris Evans gjør en særdeles slett figur mens Matt LeBlanc framstår som mer troverdig og sympatisk.

Les også: Legendarisk micro-bil til salgs

Les også: BBC går i strupen på Netflix

Mangler sjarm

«LeBlanc og Evans har ingen kjemi mellom seg i det hele tatt,» skriver  Christopher Hooton i The Independent.

«Showet var et eneste stort gjesp og det ser ut som om BBC har drept den gyldne gåsa.»

Bakgrunnen for dette og lignende uttalelser er selvsagt at BBC i fjor ga Jeremy Clarkson sparken etter en konflikt med produsenten av showet. I sympati med Clarkson fulgte James May og Richard Hammond etter og halte i land en gullkantet avtale med Amazon. Deres show, som mange mener er det «riktige» Top Gear har fått navnet The Grand Tour og har premiere til høsten.

I deres sted ble radioverten Chris Evans hyret inn for å ta over som programleder og mangeårige Top Gear -fan Matt LeBlanc fikk rollen som sidekick.

Og denne responsen på nye Top Gear ble viral i går.

Disser Chris Evans

«Det er ikke en katastrofe akkurat,» skriver Sam Wollaston i The Guardian. «Stuntene er morsomme og det finnes forbedringer, men det er synd at de ( BBC) ikke har fornyet selve showet. Dette er bare nye folk som gjør det samme gamle».

«Den 50 år gamle mannen ble litt overivrig, men det ble ingen som satt hjemme og så på», skriver The Sun og refererer til Chris Evans hyperaktive måte å lede programmet på.