En stab på 260 personer er på turné med Bruce Springsteen og sørger for at alt fra mat til kabler er på stell til enhver tid. Maskineriet rundt verdensstjernens konserter er av en størrelse Vanebo aldri har sett maken til.

Kjempearrangement

- Dette er større enn alt annet vi har vært i befatning med, det er som å gange tidligere store konsertarrangement med ti. Det har vært spesielt lærerik med tanke på å forstå dimensjonene av dette, men vi har ikke blitt skremt. Dette er det bare å glede seg til, sier Vanebo. I går hadde Springsteen konsert i Glasgow og i forkant fikk de fem representantene fra Trondheim Conserts en bred innføring i hvordan backstage-apparatet er organisert.

Sympatisk stab

- Vi spiste middag sammen med hele staben. Fem kokker lager all maten på stedet basert på noe medbrakt mat og noe de kjøper lokalt. Sikkerhetsopplegget er en egen avdeling, og det er egne folk som bygger backstage-rom. Det var en kjempehyggelig gjeng, noe som normaliserte alt på en flott måte. Dette skal vi få til minst like bra, sier Vanebo. Noe av hensikten med studieturen er å få en oversikt over hva slags fasiliteter som forventes, og en beskrivelse av hva Springsteen-staben ønsker fra den lokale arrangøren.

«We`ll be back»

- Vi har både respekt og forståelse for dimensjonene ved et slikt arrangement. Det kommer til å være over 1000 personer i sving i forbindelse med konserten i Granåsen, og vi har god kontroll på organiseringen. Og det er utrolig hyggelig når sjefen for managementet sier «vi håper vi gjør det så bra at dere vil ha oss tilbake». Så det er ikke bare Bruce vi skal gjøre til trønder, men hele staben, sier Vanebo smilende.

Bruce Springsteen holdt konsert i Glasgow i går kveld. Fem representanter fra Trondheim Conserts er der på studietur i anledning konserten i Granåsen 26.juli.