Nils Lofgren (f. v.), Bruce Springsteen og Little Steven spiller flere av Åge Aleksandersens favorittlåter under sommerens turné. Foto: MARIO ANZUONI;Scanpix, Reuters

Da Adresseavisen snakket med Åge Aleksandersen om hans forhold til Bruce Springsteen, ba vi ham plukke ut tre favorittlåter. Han svarte at det er svært mye å velge mellom.

I et eget intervju snakker Åge om fellestrekk mellom ham og Springsteen og om felles inspirasjonskilder.

Han liker godt mange av de stillferdige sangene på «Nebraska». Fra albumet «The River», som mye av repertoaret er hentet fra når Springsteen opptrer i Granåsen, nevnte han blant annet «Independence Day». Etter kort betenkningstid nevnte han likevel tre andre:

1. Hungry Heart

- Den låten er så bra at jeg nesten blir irritert. Den har alt en god rockelåt skal ha; teksten, melodien og arrangementet oppsummerer mye av det pop- og rockhistorien handler om.

Låten, som kommer fra «The River» (1980) er en av de sangene Springsteen har spilt mest på scenen. Han har til nå framført den nesten 700 ganger.

Sangene fra «The River» dominerer repertoaret under sommerens Springsteen-turné.

2. Cadillac Ranch

- Dette er rock slik rock skal spilles. Du skjønner alt med en gang, og låten er god underholdning. Den appellerer til akkurat den siden av meg.

«Cadillac Ranch» kommer også fra «The River», som er Åges favorittalbum med Springsteen. Sangen er blitt spilt 466 ganger på scenen, senest i Stockholm 1. juni, og det er stor sjanse for at den står på spillelista i Granåsen.

3. Tougher Than The Rest

- Teksten er helt fantastisk. «Well it's Saturday night/You're all dressed up in blue/I been watching you awhile/Maybe you been watching me too». Dette er en av mange enkeltsanger hos Springsteen som treffer noe spesielt hos meg.

Låten kommer fra albumet «Tunnel Of Love» (1987). Den er ikke blant Springsteens mest spilte på scenen, men han henter den fram når han får lyst og stemningen passer for en dempet ballade. Han har spilt den live 128 ganger, sist i Dublin 27. mai.

Nettstedet www.setlist.fm forteller at de tre sangene Springsteen har spilt mest på scenen gjennom karrieren, er «Born To Run» (1439 ganger), «Badlands» (1162 ganger) og «Thunder Road» (1143).