Nærmere 30 verk stilles ut denne gang, alt produsert det siste året, hjemme fra stua i Trondheim. Andreas Widerøe Hagen har Asperger syndrom, er en selvlært kunstner, og har fortsatt slik.

Rivende utvikling

- Det har vært en enorm modning og kvalitetsheving siden forrige gang han hadde utstilling her, så det har vært veldig artig å følge den prosessen. Det har skjedd en stor utvikling, og han har jobbet iherdig, sier Marte Høiem hos Galleri Ismene.

Han jobber for seg selv, uten at andre er involvert som mentor eller coach. Han har en særegen stil og fargebruk, jobber jevnt, og stiller ut et par ganger i året.

Tydelig signatur

- Andreas er veldig selvsikker i det han holder på med, men det er en ensom prosess, sier mor Kristin Widerøe som sammen med resten av familien støtter og følger opp sønnen, og kunstnerskapet han brenner for. Galleriet anser ham som en av Trondheims mest særegne og interessante unge malere, og en kunstner med stor arbeidmoral og driv etter å uttrykke seg malerisk.

- Jeg synes akkurat det er veldig spennende med en kunstner som ham, at han ikke lar seg avlede av andre. Det er jo en rekke kunstnere der man kan se at det i et øyeblikk kan ligne på andre. Du ser at dette er Andreas Widerøe Hagen. Men han blir selvsagt inspirert av å ha vært ute og reist, men det er en selvutvikling her som har vært eksepsjonell, etter min mening, sier Per Høiem hos Galleri Ismene.

Etterspurt

Fem malerier er allerede solgt, før utstillingsåpningen torsdag. Han er en etterspurt kunstner, og et talent som flere av byens andre kunstnere også har fått opp øynene for. Kjell Erik Killi Olsen var en av de første som oppdaget Widerøe Hagen, og som har stilt ut sammen med den unge kunstneren.

- Vi har folk som har blitt veldig begeistret for Widerøe Hagen, og som kommer tilbake hver gang han stiller ut. Dessuten har han holdt seg på et akseptabelt prisnivå, selv om han har blitt populær, noe som er smart når du er så ung. Det handler om å ha utviklingsmuligheter og justeringsmuligheter, sier Høiem.

Fascinert av glamour

- Det er blikkene som fascinerer, tror jeg. I det hele tatt vakre damer tror jeg Andreas synes det er morsomt å gjenskape.

- Det er litt artig, for det er gjerne motemagasin og den litt glamorøse tilværelsen som fascinerer, tilføyer Marte Høiem.

- Andreas er nok inspirert av vår tids glamour, og jeg har også sett at han kjøpt bryllupsblader. Han er en romantiker, supplerer Widerøe, og sønnen smiler bekreftende.

Utstillingen hos Galleri Ismene åpnet torsdag 2. juni i anledning Iladagene og utgjør sommerutstillingen til galleriet. Senere i sommer skal Widerøe Hagen stille ut i Tønsberg sammen med kunstneren Lars Elling.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Andreas Widerøe hagen stiller ut 30 verk hos Galleri Ismene i sommer. - Han jobber helt på egen hånd, uten mentor eller veileder, forteller moren Kristin Widerøe. Foto: Annemona Grann