Mor Randi Andersen (54) og datteren Ida Talette Gjelstad (29) fra Nøtterøy er to av nærmere fire tusen norske fans som får oppleve Åge Aleksandersen i Royal Albert Hall fredag kveld. Datteren er den ivrigste Åge-tilhengeren av de to.

- Jeg hørte Åge synge «Bildet tå’n Ivers» på Lerkendal i 2008. Da ble jeg helfrelst og har fulgt nøye med på alt han har gjort siden den gangen, forteller Ida Talette Gjelstad.

Møttes på Kyrksæterøra

- Jeg møtte Åge første gang da jeg var tenåring på Kyrksæterøra. Han og Sambandet spilte ofte på fest i samfunnshuset på slutten av 70-tallet. Jeg jobbet av og til på kjøkkenet og møtte dem flere ganger. Åge er en hyggelig mann og jeg har alltid likt musikken hans, men jeg er ikke like stor fan som Ida. Hun reiser landet rundt for å oppleve ham på scenen, forteller Randi Andersen.

Fredag ladet de opp til konserten med å shoppe på Oxford Street. Deretter hadde de sitt eget vorspiel på rommet, der Idas favorittlåter med trønderen fylte rommet.

Lader opp med fire pils og pizza

- Vi lader selvfølgelig opp med fire pils og en pizza, sier Ida og regner med at mange andre Åge-fans gjør det samme.

Hun har lagt merke til at menn i 50- og 60-årene er godt representert blant dem som skal på konserten, men flere familier er på plass, og Åge har appell også til de unge.

- Jeg har vært på en god del konserter med ham de siste årene, og mange i salen, for eksempel på Rockefeller sist høst, er på min egen alder eller yngre, forteller hun.

Håper på «Hain va’ sju»

Ida regner ikke med å få høre «Bildet tå’n Ivers» under konserten, men ser fram til «Dekksgutten», som pleier å være fast inventar på repertoaret.

- Da jeg hørte ham på Rockefeller i september, spilte de «Hain va’ sju» for første gang på mange år. Da kom det noen tårer. Jeg håper virkelig de spiller den i Royal Albert Hall.

Mor forteller at da datteren var høygravid sommeren 2014, dro de sammen for å høre Åge og Sambandet i Stavern. Datteren hoppet slik til musikken at de lurte på om fødselen skulle settes i gang.

Nå er far hjemme og passer barnet mens de to er i London. Barnefaren er langt fra en like ivrig Åge-fan som sin kone. Hun mener begivenheten vil bli noe av det største hun har opplevd og tar konserten som sin egen trettiårsgave på forskudd.