Styret ved Trøndelag Teater og Kristian Seltun er blitt enige om å forlenge Seltuns åremål som teatersjef med ett år frem til utgangen av 2018, bekrefter styreleder Terje Roll Danielsen.

- For oss er det veldig gode nyheter at Seltun vil fortsette, og da vi kom til enighet med ham var det ikke vanskelig å overbevise styret. Seltun har satt Trøndelag på det nasjonale kartet, sier en fornøyd styreleder.

- Det er lenge siden forrige forlengelse nå. Jeg er fornøyd med dialogen med styret. Vi har en god organisasjonsstruktur innad, økonomien er bra og det kunstneriske sitter. Jeg ønsker å levere fra meg Trøndelag Teater i aller beste stand, forteller Seltun, og fortsetter:

- Trøndelag Teater er veldig velfungerende, men vi kan bli enda bedre. Det er et hyggelig hus å jobbe i, særlig fordi jeg føler at jeg har huset med meg. Det er både gledelig og motiverende for meg, sier Seltun.

- En kunstnerisk suksess

Han har vært sjef for Trøndelag Teater siden 2010. Utlysning av teatersjefstillingen for den neste perioden vil da skje i mars 2017.

- Vi er svært fornøyde med årene med Seltun som sjef. De har vært en kunstnerisk suksess, og da tenker jeg ikke bare på Hedda-priser og lignende, men også ensemblet av dyktige skuespillere hos oss, sier Roll Danielsen.

- Utdannes det for få teatersjefer i Trøndelag?

- Det er nok tilfeldig. Men jeg tror man tenker bredere enn før, sier Seltun.

- Tidligere var det som ofest skuespillere som ble teatersjefer, nå er det scenografer og andre med andre erfaringer innen teater. Og jeg tror også det stilles større krav. Man driver jo en moderne mellomstor bedrift, som krever leder-, organisasjons- og økonomsik erfaring i tillegg til det kunstneriske, hevder Seltun. Han er for øyeblikket i London med Trøndelag Teaters musikalsk ansvarlige, Åsmund Flaten, for å samle inspirasjon fra musikaler før ferie.