Dette er første gang Olavsfestdagene er på live TV. Til sammen sendes fem av årets arrangement sendes direkte på NRK. Programsjef Jens Storli mener at dette er et gjennombrudd i Olavsfestens historie.

LES OGSÅ: Bedre nasjonal mediedekning

- Vi har jobbet med å bli en viktig arena med meningsbærende innhold. Vestfrontmøtet blir avholdt for tredje året på rad der vi klart ønsker å være en nasjonal arena for refleksjon i møtet mellom tro og samfunn, forteller Storli.

Årets møte på Vestfronten av Nidarosdomen rommer mange nasjonale storheter: Fra Venstre-leder Trine Skei Grande til den prisbelønte filmskaperen Deeyah Khan til religionshistorikeren Hanne Nabintu Herland. Blant spørsmålene som stilles er «Kan vi tjene både Gud og Mammon?». I fjor var det over 4000 besøkende på dette møtet, og publikums respons i etterkant har vært veldig positiv, skal vi tro programsjefen.

Søken etter likhet, ikke konflikt

- Veldig mange setter pris på at dette er tilgjengelig der folk er. Mange setter også pris på at det søken etter felles muligheter, framfor å dyrke konflikter oss imellom, hevder Storli. Som trekker fram Tomm Kristiansens ledelse under disse møtene som en viktig faktor for suksessen.

- Mange som mener sterkt på årets program, men man kan ikke forvente full enighet på et spørsmål som «Var Jesus kommunist?», sier Storli.

- Det er ikke vi som skal definere folk vekk fra disse type spørsmål, vi skal være en arena som legger til rette for at flere tar del i slike debatter og tema.

All slags folk til Salmekveld i Borggården

NRK2 lager også direktesending under den populære Salmekvelden i Borggården, og det er dette arrangementet som trekker flest folk fra alle kanter av landet. Salmekveld huser vokalister som Solveig Slettahjell og Live Maria Roggen med band ledet av Tord Gustavsen.

- Salmematerialet er noe alle har et eierskap og forhold til. Vi formidler det som en del av folkefesten, og derfor går det rett hjem til folk.

- Hvem er salmefansen?

- Det er alle slags folk fra hele landet som opplever at salmer fortsatt betyr noe for dem, avslutter Storli.