Du måtte være rask på labben for å sikre deg en av de to tusen ekstrabilletene som ble lagt ut til Bruce Springsteen klokka 12.00 i dag. Arrangør Stein Vanebo fikk beskjed etter to minutter om at alle billettene var solgt.

Da billettene til Springsteens første konsert i Trondheim først ble lagt ut i april, ble 35 000 solgt ut på få minutter.

- Klapp på skulderen

Svært mange var skuffet, arrangørene Trondheim Concerts fornemmet at de kunne solgt det dobbelte, men la samtidig til at det ikke kom til å bli lagt ut ekstrabilletter.

- Ja, vi sa det, og vi var skråsikre på at det ikke kom til å skje, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts. Men mye har skjedd siden april – blant annet har Bruce Springsteens turnéansvarlige for Europa vært på i alt tre befaringer oppe i Granåsen, der alle sider av arenaen har vært gransket.

- Dette er verdensenerne på store arenakonserter, når de sier at dette anlegget og den logistikken som er lagt opp fint kan ta imot 37 000 tilskuere, ja da tar vi jo det til etterretning, og tar det også som et klapp på skulderen, sier Vanebo.

– Og det er svært fint for oss at mange skuffede fans får en ny sjanse til å sikre seg billett, legger Vanebo til.

- Kortere distanser først

Trondheim Concerts hadde satt 35 000 som tak fordi dette er den første konserten på denne arenaen, etter å ha høstet erfaring er det naturlig å øke kapasiteten til 40 000, kanskje 45 000.

- Men selv den som har ambisjon om å løpe maraton, prøver seg først på noe kortere distanser og øker etter hvert, sier Vanebo, som altså valgte å starte på 35 000 publikummere.

Legges ut 12.00

På Springsteen-organisasjonens initiativ er 2000 ekstrabilletter lagt til i Trondheim. Det er også lagt til tusen billetter til konserten i Frognerparken 28. juli.

Billettene blir lagt ut klokken 12.00 i dag fredag, prisen er den samme som de opprinnelige billettene, med tak på seks billetter per person.

I godt slag: Vår anmelder ble etetr hvert svært begeistret på Springsteen-konserten onsdag. Foto: Åserud, Lise, NTB scanpix