Sæternes er beboer ved Ringve bofellesskap. Denne uken skrev han et debattinnlegg på vegne av beboberne: Vi har lyst på biltur og ferie, men alt er kuttet.

Fredag mottok Adresseavisen en telefon fra en ansatt ved bofellesskapet. Hun forteller at beboerne har fått seks gratisbilletter til lørdagens utsolgte Elton John-konsert.

- Fortjente dem

Det var Trondheim lyd som hadde billetter til overs. Selskapet står for lyd,-lys-, og scenearbeidet på helgens Elton John-konserter.

- Det er billetter vi har kjøpt som vi bruker til å invitere kunder for å se jobben vi gjør, sier daglig leder Hege Strand.

I stedet for å invitere flere kunder ga hun billettene til Sæternes.

- De fortjente dem kanskje mest av alle. Jeg fikk så vondt av dem.

- Tårene kom

Sæternes ble overrasket da Strand ringte. Fredag sitter han fornøyd i hagen ved bofellesskapet med seks billetter i hånden.

- Etter at hun dro ble jeg så rørt. Tårene kom jo, sier Sæternes. Han har vært på Ole Ivars-konsert før og tror Elton John blir en opplevelse.

Lørdag går turen til Sverresborg Arena sammen med fem andre beboere. Ifølge Sæternes gikk det greit å fordele billettene.

- Vi er gode venner, og det ble ingen krangling, sier han.

Håper på bedring

Etter at debattinnlegget ble publisert har han fått mye ros og støtte. For Sæternes er det ikke hverdagskost å få så mye oppmerksomhet.

- Da jeg kom på jobb lo sjefen min og sa «ja, nå er du blitt kjendis», sier Sæternes.

Han tror mange i andre bofellesskap i landet også preges av økonomiske kutt, og håper politikerne vil vie saken oppmerksomhet.

- Jeg håper virkelig at vi får bilen tilbake slik at vi kan komme oss ut på turer igjen, sier Sæternes.