Bleken er fast skribent i Adresseavisens Signert-spalte. I dagens avis skriver han om terrorangrepet i Nice 14. juli.

Det finnes ingen ord

I spalten skriver han blant annet: «Dette er teksten til min signertspalte - og det er fordi det finnes ingen ord for meg for dette. Ikke alt kan beskrives og hendelser kan være så grusomme at de, om man forsøker, bare blir ytterligere fornedret enn beskrevet» og «Det finnes ingen ord, det finnes ingen ord, det finnes ingen ord, det finnes ingen ord». Sistnevnte er gjengitt flere ganger.

SLIK UTTRYKKER BLEKEN DET HAN FØLER ETTER TERRORANGREPET

Tar lang tid å fordøye

Bleken er kjent for å ta opp tema fra sin egen samtid i sine malerier og tekster, ofte med et personlig og sosialt engasjement. Han forteller at han ville skrive spalten slik han gjorde fordi at det rett og slett ikke finnes noen ord for terrorangrepet som fant sted på Frankrikes nasjonaldag.

- Jeg syntes at det gir mest inntrykk å skrive «det finnes ingen ord» om og om igjen. Det er det som er saken, og man kan ikke uttrykke noe som er så redselsfullt.

Han beskriver terroren i Nice som med hendelsen på Utøya 22. juli 2011. Den gangen malte han et symbolsterkt bilde som han kalte «Uten tittel». Han forteller at slike ting ofte tar lang tid å fordøye.

Hva tenker du om å male et bilde om hendelsene i Nice?

- Ofte har jeg tenkt på noe jeg har lyst å lage, men så har det gått noen år før jeg har fått laget det fordi sånne hendelser ofte tar lang tid å fordøye, forteller han.