Blant Bruce Springsteen-fans har det blitt tradisjon og stille seg i kø i god tid før de legendariske konsertene. Fredag hadde to ivrige konsertgjengere allerede plassert seg utenfor arenaen.

I kø siden torsdag

- Vi skulle egentlig starte i dag, men så gikk det rykter om at noen hadde tenkt å lage kø fra fredagen så da måtte vi begynne på torsdag ettermiddag, forteller May Wenche Dahle.

Sammen med venninnen Gine Rinnan kjørte hun fra Oslo til Trondheim på torsdag for å starte køen til Springsteen-konserten som går av stabelen på tirsdag.

- Vi ville bli nummer en og to, og denne gangen hadde vi muligheten så da solgte vi billettene til Ullevi og satset på en god plassering her, legger hun til.

Strenge kø-regler

Og det fikk de. May og Gine er nummer en og to som får gå inn på arenaen tirsdag kveld, og de har nå ansvaret for organiseringen av køen i Granåsen. Her er det nemlig regler som må følges.

- Vi sitter her fra klokka ti om morgenen til ti om kvelden, forteller de.

Klokka 10.00, 14.00, 18.00 og 22.00 er det opprop. De som kommer får et nummer hver, og navnet skrives opp på en liste. Er de ikke der når oppropene blir gjort mister de plassen i køen. Dukker du opp for å stille deg i kø mellom klokka ti om kvelden og ti om morgenen må de selv skrive seg på en liste. Da er regelen at de må ta et bilde av seg selv foran lista, for å kunne bevise når vaktene kommer at de faktisk har vært der.

- Vi oppdaget kø-systemet i 2012 og har stått i den på de konsertene vi har vært på siden det, forteller May

LES OPGSÅ: Over tusen personer skal jobbe under Springsteen-konserten

Rush på søndag

Foreløpig er det bare Gine og May som sitter i kø, men det varer ikke lenge. Flere har meldt sin ankomst allerede fredag kveld.

- Det kommer nok noen i kveld og i morgen, men rushet blir på søndag, sier May.

Lørdag spiller bandet på Ullevi i Gøteborg, og mange har meldt at de vil ta turen rett derfra til Trondheim.

- Da blir det liv her. Vi snakket med de som sitter i kø der nå, og det er masse folk, hygge og kubb-spilling. Det blir nok en lignende stemning her mot slutten av helga.

Lurer du på hva du har i vente? Les vår anmeldelse av konserten på Ullevål tidligere i sommer her!

Bruce på hjemmebane

I år har venninnene fått med seg konserter med Bruce Springsteen og E Street Band i både Oslo, Gøteborg, Roma, og snart, Trondheim. Konserten i Granåsen blir Gines 19. og Mays 17. konsert.

- Høydepunktet i år var den andre konserten i Gøteborg, forteller May.

- Den var så vannvittig bra. Da spilte de låter han ikke spiller så ofte, og som kanskje er for de mest erfarne Bruce-gjengerne.

For May som er fra Flatanger er det rart å se Bruce på «hjemmebane».

- Alle konsertene vi har vært på i år har vært så bra at det nesten er litt skummelt å se han «hjemme». Tenk om det blir skikkelig nedtur?

Drømmen er en dans

Det er en tanke hun raskt slår fra seg, for en konsert med Bruce Springsteen og E Street Band er sjelden en nedtur. Men det er noe som kan gjøre opplevelsen til en for livet.

- Jeg sier ikke nei takk hvis Bruce vil danse med meg, sier Gine med et smil om munnen.

Som i den verdenskjente musikkvideoen til låta «Dancing in the Dark» fra albumet Born in the U.S.A. (1984), der Bruce byr opp det som da var en ukjent Courtney Cox (kjent fra rollen som Monica i Friends) til en dans, har han nesten gjort det til en vane å overraske håpende damer med det samme. På Ullevål tidligere i sommer tok han opp mor og datter, men nå håper Gine det er hennes tur.

- Det hadde vært veldig moro, men det er vanskelig å få danse med han, forteller de.

- Jeg kom opp på scenen i Telenor Arena for noen år siden, og fikk danse med Curtis King (bakgrunnsvokal), sier May.

- Det var helt sinnsykt gøy, så får vi muligheten denne gang er det Gine sin tur. Har man vært der en gang må man slippe til noen andre, legger hun til.

Ønskelåter

Damene har også tatt med seg plakater med sine ønskelåter.

- Denne gangen har jeg gjort meg flid med plakaten min, så jeg håper han velger den, forteller May.

Hun kan røpe at hun gjerne vil høre låta «Dollhouse», men at det også er andre låter man venter på.

- Det hadde vært fint å høre «Roulette», eller så venter man jo alltid på «Jersey Girl».

Nå er damene klare for noen lange dager, men det er ikke noe problem.

- Sola skinner, vi har masse vann og Bruce på høyttalerne så dette blir bare bra, avslutter de.

Klare regler: Er du ikke på plass under oppropene mister du plassen din i køen. Foto: Rune Petter Ness
Helt først: Venninnene er nrummer en og to i køen inn på konserten, og får kongeplasser. Foto: Rune Petter Ness
Fornøyd: May Wenche Dahl er strålende fornøyd med å være nummer en inn på konserten, og har ikke noe problem med å stå i kø noen dager. Foto: Rune Petter Ness