«Harry Potter And The Cursed Child» er den åttende boka i serien om Harry Potter, og natt til søndag kunne de mest ihuga tilhengerne få boka i hende ved å møte opp hos Outland på Merkur-senteret.

- Vi har solgt veldig mange bøker, både natt til søndag og i dag, forteller butikksjef Kim Hikaru ved Outland, spesialforhandler innen fantasy-/sci-fi-litteratur, tegneserier, rollespill og brettspill.

Hemmelighetskremmeri

Den norske oversettelsen slippes 19. oktober, men allerede nå kan altså den engelske utgaven kjøpes over disk i Trondheim. Hikaru anslår at Outland har solgt rundt 75 eksemplarer av boka til nå. Selv har han rukket å lese boka, til tross for at strengt hemmelighetskremmeri fra forlaget gjorde at han ikke fikk se den før kundene natt til søndag.

- Det er fin lesning, en veldig ok bok, mener Hikaru, som tror den særlig kan appellere til dem som har kommet inn i Harry Potter-universet de siste årene.

Teater, film og spill

Boka er bare én av flere ting som kommer til å gjøre at Harry Potter dominerer populærkulturen høsten 2016

Den fem timer lange teaterforestillingen ved samme navn, som hadde premiere i London lørdag kveld, har mottatt stort sett gode anmeldelser i hjemlandet. The Times karakteriserte for eksempel forestillingen som ««Game of Thrones» med et hjerte».

NRKs kritiker Karen Frøysland Nystøyl var imidlertid ikke like fornøyd, og kaller forestillingen «både spektakulær og skuffende på en gang.

I november kommer filmen «Fabeldyr og hvor de er å finne» («Fantastic Beasts And Where To Find Them»), basert på Rowlings bok skrevet under pseudonymet Newt Scamander fra 2001. Boken og filmen beskrives som en forlengelse av Harry Potter, med magiske skapninger og figurer inspirert av Galtvort-universet.

Sist, men ikke minst, ryktes det at en Potter-versjon av spillfarsotten «Pokémon Go» er på vei...

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.