Den 13. sesongen av TV 2-programmet «Jakten på kjærligheten» hadde premiere mandag. Seks single bønder skulle i første program reduseres til fire. Bare de fire som mottok flest frierbrev etter introduksjonene i mai blir med videre i serien. Årets trønderske deltager passerte altså dette siste nåløyet.

- Det blir et vendepunkt i livet hvis den rette ligger der, sa Sanderud da han fikk overlevert brevbunken fra programleder Katarina Flatland.

- Rart

Ut fra alle brevene må Sanderud nå velge ut ti kvinner som han ønsker å treffe, i jakten på den rette.

Han så kveldens sending sammen med sin 12 år gamle sønn.

- Han syns det var litt rart å se pappa på TV. Jeg syns også det var litt rart, spesielt å høre min egen stemme, sier Sanderud.

I tillegg til å finne en kjæreste, håper Sanderud at hans deltagelse i programmet også kan føre til andre ting.

- Jeg håper at det kan bidra til å sette Singsås på kartet og at jeg får til å vise frem den flotte bygda, sier han.

Gårdsdrømmen

Axel Tobias Sanderud vokste opp i Trondheim, men allerede som liten gutt hadde han en stor drøm om å bli bonde. Drømmen ble virkelighet da han allerede som 18-åring kjøpte gården Bogen søndre i Singsås. Der driver han med ammekyr, skogdrift og lakseturisme.

På gården bor han sammen med hundene Sara og Rambo, og sønnen på 12 år, som bor hos han annenhver uke.

Finalistene

I tillegg til Sanderud er det Sondre Stubrud (29) fra Øyer i Gudbrandsdalen, Martin Vågsæter (22) fra Stranda og Audun Øygaard (40) fra Lomen i Valdres som skal fortsette kvinnejakten foran TV-publikummet.

Arnhild Lillemoen Nedrestøl (35) og Erlend Haugland (33) fikk ikke nok brev til å bli med videre i programmet. Dermed må de fortsette jakten på kjærligheten på egen hånd.