Gunnhild Sundli, tidligere vokalist i folkrockbandet Gåte, har lagt bak seg den siste frihelgen på lang tid. Den ble tilbrakt på hytta. For nå nærmer det seg starten på «Stjernekamp» der artistene som deltar konkurrerer i 12 ulike sjangere. I løpet av ti lørdager fram til finalen 29. oktober skal de prøve seg på alt fra country og hiphop, til opera og rock.

Ekstremsport

- Jeg har slappet av mest mulig, for nå starter innspurten for fullt. Og jeg gleder meg mest, selv om det er ekstremsport vi bedriver. Direkte-tv er ekstremt, det skjer der og da, det er ikke noe tull, sier Sundli som har valgt å synge en norsk rockelåt på lørdag, «Metropolis» av Seigmen.

- Seigmen er en gruppe som har betydd mye for Gåte, og Gåte har betydd mye for meg. Derfor var dette et naturlig valg, sier Sundli. Antrekket er bestemt til minste detalj, og det blir ikke et typisk rocka antrekk med svart skinn og nagler.

Heftig kreasjon

- Jeg har vært på en rekke kostymeprøver og det er litt av en kreasjon jeg skal ha på meg. Det blir et antrekk i kalde blåfarger som passer godt til Seigmen, sier Sundli uten at hun vil røpe for mye. Hun håper å få gjøre storband-utgaven. Da har hun planlagt å synge «It's so quiet» av Bjørk.

- Det er den jeg gleder meg mest til, hvis jeg kommer så langt i konkurransen. Jeg gleder meg også til å gjøre opera, men gruer meg til motown som er i tredje runde. Det er en funky stil à la Stevie Wonder som er vanskelig og står langt fra alt jeg har gjort tidligere, sier Sundli som først og fremst gleder seg til hele seansen setter i gang lørdag kveld, når folk flest har benket seg foran tv`n med en pizza.

Full av energi

Jonas Skybakmoen, vokalist i Trondheimsbandet Johndoe, er allerede på plass i Oslo og har gjort unna den obligatoriske coachingdelen med rockartisten og komponisten Torgny Amdam. Før helgen gruet han seg en del, men fikk roet seg med øving og gode råd fra Amdam.

- Han «pisket» oss ganske mye noe som fikk opp energinivået betraktelig. Så nå går det egentlig veldig bra og jeg føler meg mye tryggere. Selv om jeg har stått på scenen i mange år og sunget norsk rock, så blir det noe helt annet med tv-sending og publikum i salen. Det handler om å gi jernet, jeg har ingen annen plan, bortsett fra å ha det gøy, sier Skybakmoen og legger til at det er lett glemme akkurat det, at det faktisk handler om å ha det gøy. På lørdag skal han synge Jokkes låt «Sitter på en bombe».

Kul gjengKAMP

- Jeg har et veldig sterkt forhold til den låten, og Johndoe har spilt den flere ganger. Vi har også spilt den inn på en hyllest-plate til Jokke. Det er en typisk Jokke-låt med masse energi i kombinasjon med en sterk tekst, sier Skybakmoen som storkoser seg sammen med de andre artistene i årets «Stjernekamp» og det gode samholdet de har fått på kort tid.

- Det er en kul gjeng der alle er velmenende og hyggelige, vi står i dette sammen.

- Hva skal du ha på deg på lørdag?

- Jeg har det meste klart, min egen skinnjakke blant annet. Den er min rustning i første program og skal beskytte meg fra alle demoner midt i direktesendinga. Er litt usikker på skjortevalget, men skal ta en tur opp til kostymeavdelingen i NRK. Der har de alt i hele verden, noe som betyr at det kan gå skikkelig bra, eller skikkelig dårlig, sier Skybakmoen smilende.

Jonas Skybakmoen kommer til å syne en låt av Jokke under første runde av Stjernekamp lørdag.