- Vi har mye å tilføre hverandre, generasjonene lærer av hverandre, sier initiativtaker Kristin Håkonsdatter Sjøberg, et av medlemmene med mest erfaring.

- Musikk bygger bruer, det er ikke sikkert vi hadde snakket like naturlig og godt sammen om det ikke hadde vært for fellesskapet musikken gir, sier Trude Bekkavik, en av de yngste medlemmene.

LES OGSÅ: I overkant gymnastisk

Som navnet antyder er grunnelementet i Soul sisters soulmusikk, og de fremfører musikk fra 60-tallet og frem til i dag, fra Aretha Franklin til Eurythmics, fra blues til hard rock.

Bekkavik er blant annet kjent som vokalist i det energiske bandet SKAfrika, Sjøberg er for noen mer kjent under sitt gamle artistnavn Chris Candy.

Tilbake etter 25 år

Sjøberg bodde i Stockholm i 25 år, og der hadde hun i forbindelse med at den svenske hovedstaden var europeisk kulturby, ansvaret for et prosjekt med bare kvinnelige musikere. Da hun flyttet tilbake til Trøndelag, fikk hun lyst til å prøve noe tilsvarende her. Hun spurte sin gode venn og gamle kollega i duoen Blonde On Blonde, Bente Smaavik Borge, om hun kunne tenke seg å være med. Det kunne Bente, og to år etter at ideen ble unnfanget, holdt musikerne sin første konsert på Rampa i Hommelvik i vår.

- Generalprøven var helt forferdelig, men selve konsertene ble en stor suksess. Publikum tok godt imot oss, og vi hadde det kjempemoro sammen, sier Smaavik Borge.

- Når vi er bare kvinner sammen i bandet er det sosiale noe helt annet. Vi slipper diva-faktene, sier Sjøberg.

Satser nasjonalt

I utgangspunktet var Soul Sisters tenkt for disse tre konsertene på Rampa, men etter at det gikk så bra, har de bestemt seg for å satse sammen på dette som et permanent band som skal turnere hele landet.

- De er noen begrensninger i og med at vi er så mange og alle har andre forpliktelser, men jobber vi godt nok finner vi datoer som passer alle, sier de.

Fire vokalister

Soul Sisters har fire vokalister i Bekkavik, Sjøberg, Borge og Chelsea Michelle Wold, sistnevnte har i tillegg til å ha gitt ut egne låter blant annet sunget med Borge i TNT. Også bandets gitarist Tora Dahle Aagård, som mange kjenner fra en av hovedrollene i DDE-musikalen «Vinsjan på kaia» i Verdal bidrar sterkt på sangsiden. bandet utgjøres i tillegg av Astrid Rennemo og Inga Rennemo Johansen på henholdsvis bass og trommer – og det ferskeste og yngste medlemmet 20 år gamle Una Leiemar på keyboard.

Også egne låter

Repertoaret består foruten av noen veldig kjente og noen litt mindre kjente internasjonale hits, av låter enkeltmedlemmer har tatt med seg inn i Soul Sisters fra sine respektive karrierer, også egenkomponerte.

- Men vi har ikke laget noen låter spesielt for Soul Sisters ennå. Men det kommer, forsikrer Kristin Håkonsdatter Sjøberg.

Nyåpnet scene

Konserten torsdag er på Nidelven bar og scene, som er et relativt nyåpnet sted, der tidligere Brygga, Studentbrygga og nå senest Visevertshuset har ligget. På Nidelven vil det bli konsertere på torsdager og mer generell feststemning med coverband og underholdningsmusikk fredag og lørdag.

De åtte Soul Sister: Foran fra venstre Trude Bekkavik og Kristin Håkonsdatter Sjøberg. Bak fra venstre Tora Dahle Aagård, Una Leiemar, Bente Smaavik Borge, Inga Rennemo Johansen, Chelsea Michelle Wold og Astrid Rennemo. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen