- Altså, at en coverversjon av en Elton John-låt kunne skape furore i 1975 kan jeg fint leve med, men nå må snart noen si nok, skriver forlegger, forfatter, musikkjenner og tv-programleder Christer Falck på sin Facebook-profil.

LES KOMMENTAREN: Oslo-snobberiet lever – hos noen

Han går hardt ut mot NRKs og andre mediers omfattende dekning av Åge Aleksandersens konsert i Royal Albert Hall - onsdag kveld sendte kanalen et halvtimes program om veien fram mot begivenheten, før de i kveld sender et halvannen times langt opptak av selve konserten.

Se bildene fra konserten i Royal Albert Hall

«Firmaevent»

- Hva er det som er så stort ved at en av Norges største artister klarer å fylle Royal Albert Hall med en kapasitet på 5,272 pers. (ca. 2/3 av Oslo Spektrum), skriver Falck under overskriften «ÆREDETTASKATTEPENGAMINEGÅRTIL?», og kaller videre konserten for en «firmaevent».

- Nå går det et halvtimes program på NRK, og jeg vet ikke hvor mange sider det er skrevet opp og ned om denne firmaeventen av en konsert, men nå er jeg lei. Surt synger han òg, skriver Falck.

- Fikk behov for å skrike litt

Innlegget har fått mange kommentarer, de fleste fra folk som støtter ham, men også fra de som er uenige.

- Jeg fikk bare behov for å skrike litt, jeg var overrasket over at man kan få så mye ut av så lite, sier Falck til Adresseavisen. Han ønsker ikke å utdype kritikken ytterligere.

- Men du kan godt sitere det jeg har skrevet, det burde være klar nok tale.

TV-sjef i NRK, Arne Helsingen, forsvarer vurderingen.

- Alle kan ha forskjellig mening om hva vi bør prioritere, men vi mener Åge Aleksandersen er en av de store i norsk musikk de siste tiårene. Hele hsitorien rundt Royal Albert Hall-konserten syntes vi var god, og ønsket å følge prosessen. For oss var det en uproblematisk avgjørelse, sier Helsingen.

Trønderhets

«Og surt skriver du!» kontrer VGs musikkjournalist Stein Østbø i tråden, og følger opp: «Du fikk iallfall ut trønderhater-trollene til å sprekke umorsomt ut i kommentarfeltet. Nå vet jeg mer om vennene dine, takk!».

Artisten Torgeir Waldemar støttet på sin side Falck:

«Følger deg! Kultur er topp, høy og lav, men kortreist. Et nytt konsept å flytte publikum og uke bare artisten. I et miljøperspektiv er det jo katastrofe! Og da mener jeg i mer bokstavlig betydning enn det NRK klarer å få til ved å lage elendig klima for norsk musikk».

Juling?

Den 23. november kommer Christer Falck til Trondheim og Rockheim for å snakke om Prince-boka «Shockadelica», som han har skrevet sammen med en annen superfan, Petter Aagaard.

- Nå får jeg vel juling der oppe, ler han.

Åge Aleksandersen har ingen kommentar til saken, ifølge artistens management.