Genierklært av TV-kritikerne, elsket av seerne og med både Golden Globe, BAFTA og Emmy -nominasjoner i fleng, har Netflix-orginalen «Narcos» i løpet av kun en sesong blitt en av strømmetjenestens største suksesser.  Det har blitt laget mange filmer og TV-serier om den Colombianske narko-baronen Pablo Escobar, men ingen har klart å fange tidsånden og spenningen like godt som Netflix-serien. Og det å plassere den ( for oss ukjente) brasilianske skuespilleren Wagner Moura i hovedrollen som Pablo Escobar var et sjakktrekk på lik linje med Martin Scorseses valg av Robert de Niro i rollen som drosjesjåføren Travis Bickle i «Taxi Driver».

Men allerede neste uke kan du se hele sesong 2 av «Narcos». Hvorvidt dette blir siste sesong vil ikke Netflix si noe om, men om historiske fakta skal være noe å gå etter så ligger det an til  det.

Les også: Nå kan du seriefråtse Broadchurch

Les også: Herlig 80-talls gufs

Øvrige Netflix-nyheter i september:

Easy

Sesong 1, premiere 22. september

En slags hyllest til byen Chicago og folkene der. Easy er en komi-serie som tar for seg åtte forskjellige historier fordelt på like mange episoder.  Blant skuespillerne så får du se Orlando Bloom, Malin Åkerman, Marc Maron, Elizabeth Reaser, Dave Franco, Hannibal Buress og en rekke andre kjente fjes.

Marvel's Luke Cage

Sesong 1, premiere 30. september

Netflix fortsetter sin flørt med Marvel-universet i denne tredje serien fra superhelt-stallen ( de to første var Daredevil og Jessica Jones). Luke Cage er en tidligere straffange med supermenneskelig styrke. Planen til Netflix er å lage ytterligere to serier basert på Marvel-karakterer ( Iron Fist og The Punisher) før det hele syes sammen til en felles serie med tittelen Marvel's The Defenders.

Audrie & Daisy

Dokumentar, 23. september

Dokumentarfilmen Audrie & Daisy forteller den rystende og rørende historien om to umyndige, amerikanske jenter som ble offer for seksuelle forbrytelser. Overgrepene ble fanget på film, og den svært aktuelle dokumentaren kaster lys på hvordan ungdommer lar mobbing via sosiale medier gå alt for langt, og følgene det får for jentenes familie, venner, skole og samfunn.

Jimi: All is by my side

Musikkdrama, 1. september

Irsk-britisk drama om Jimi Hendrix' år i London som fattig musiker i årene 1966 og 1967. I motsetning til andre filmer om musikeren så finner du ingen orginalkomposisjoner her. I stedet har filmskaperne gått for en realistisk framstilling av Hendrix der han forsøker å finne sin egen tone gjennom improvisasjon og cover-versjoner av andres sanger.

The Big Short

Drama, 28. september

En av fjorårets store kinosuksesser og en film som ble nominert til hele fem Oscar. The Big Short forteller historien om finanskrisen i 2007 / 2008. På rollelisten finner vi tunge navn som Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling og Brad Pitt.

Footloose

Musikkdrama, 14. september

Skal du bare se èn eneste 80-talls -film denne måneden så skal du se Footloose. Dette var filmen som gjorde Kevin Bacon til ungdomsidol og som sammen med Flashdance er en av de ytterst få «cheezy» 80-talls-filmer som har holdt seg rimelig godt. Du vil selvfølgelig vri deg i stolen av den platte dialogen og de tidstypiske gutt-møter-jente -scenarioene, men det hører liksom med når du skal gjenoppleve ungdomstiden på film.

A Streetcar Named Desire

Drama, 28. september

En av de virkelig store filmklassikeren fra 1950-tallet. Og filmen som  sammen med On the Waterfront gjorde Marlon Brando til en av verdens mest ikoniske skuespillere.  Basert på et teaterstykke av Tennessee Williams, men filmen har en nerve som skinner like godt i gjennom i dag som på premieren 18. september 1951.

Flukt

Action-drama, 27. september

En av de tøffeste og mest spennende norske filmene på mange år. Ti år etter at Svartedauen herjet landet, legger en fattig familie ut på reise for å finne bedre levekår. På en øde fjellovergang blir de angrepet av banditter. Nitten år gamle Signe tas til fange og føres til bandeleiren. Herfra og ut handler det bare om en ting - flukt! Ingrid Bolsø Berdal spiller hovedrollen.

Penny Dreadful

Sesong 1 & 2, 20. september

Denne har du kanskje sett på HBO Nordic? Om ikke kke så MÅ du sette kryss i kalenderen for den 20. september. Et gotisk skrekk-drama med Eva Green, Timothy Dalton og Josh Hartnett. En slags victoriansk lapskaus med litterære skikkelser som Victor von Frankenstein, Dorian Grey, Grev Dracula, Mina Harker og Abraham von Helsing. Men så fantastisk godt gjennomført at det lyser klasse av serien fra første til siste sekund ( NB! Serien har i sin helhet kun tre sesonger).