Er du glad i kvalitetsserier og attpåtil er HBO Nordic-abonnent, så ser høsten og vinteren lys ut. For i tillegg til gamle kjenninger som The Walking Dead, Turn, The Affair og The Vampire Diaries så byr strømmetjenesten på hele syv nye satsninger de kommende månedene.  Den aller største er en av de mest prestisjetunge serien som HBO noensinne har laget, nemlig Westworld med Anthony Hopkins og Ingrid Bolsø Berdal.

Her her hva som kommer:

Better Things

1. september, sesong 1

Komiserie fra Louis C.K. og Pamela Adlon. Begge disse har tidligere samarbeidet i serien «Louie» som Louis C.K. både skrev, produserte og regisserte. Better Things tar for seg Sam Fox, en fraskilt skuespiller som oppdrar sine tre døtre alene. Serien har ti episoder i første sesong. Historien er delvis basert på Pamela Adlons eget liv.

Quarry

1. september, sesong 1

Thriller-serie om Vietnam-veteranen Mac Conway  (Logan Marshall-Green) som kommer tilbake til Memphis i 1972 og strever med å tilpasse seg livet som sivil. Et par uheldige valg gjør at Conway finner seg selv i en ond spiral av drap og korrupsjon. Første sesong av Quarry vil ha åtte episoder.

Vikings

Dato ennå ikke fastsatt, sesong 4 -del 2

Da vi forlot Ragnar Lodbrok sist gang så hadde det gått flere år siden det mislykkede toktet mot Paris. Ragnars bror, Rollo (Göngu Hrólfr på norrønt) hadde intatt tronen i Paris og den lille landsbyen i Kategat hadde vokst til et stort handelssentrum for de scandinaviske vikingene. Til denne landsbyen kommer Ragnar tilbake etter å ha vært borte i et ukjent antall år.

The Walking Dead

15. september, sesong 5

The Walking Dead har alltid vært treg med å komme med nye sesonger på strømmetjenestene. Vi tipper det skyldes tøffe lisensavtaler med TV-selskapet AMC. For mens sesong 6 nå går på Fox Norge så må vi vente helt til 15. september for å se sesong 5 på HBO Nordic. Men hva gjør vel det når du kan binge den kanskje beste sesongen så langt av denne kjøttetende TV-serien.

The Vampire Diaries

1. oktober, sesong 5

Tween-suksess med blodsmak. The Vampire Diaries har vist seg å være en usedvanlig standhaftig serie for tenåringspublikum. Serien har nå blitt fornyet for åttende sesong som vil bli den aller siste.

Divorce

Dato ennå ikke bestemt, sesong 1

Kommende komi-serie med Sarah Jessica Parker som den nylig fraskilte Frances som forsøker å få en ny start i livet. Så langt har ikke HBO sluppet flere detaljer om serien.

Westworld

3. oktober, sesong 1

Kanskje HBO sin største og mest ambisiøse satsning noensinne. Westworld er basert på sci-fi-filmen med samme navn fra 1973. Serien er laget av Jonathan Nolan som også sto bak serien Person of Interest. Serien handler om en futuristisk temapark med navnet Westworld. Serien blander western-sjangeren med sci-fi med et dystopisk resultat. På rollelista finner vi vår egen Ingrid Bolsø Berdal som den skruppelløse banditten Armistice og Anthony Hopkins som Dr. Robert Ford-skaperen av Westworld.

Insecure

10. oktober, sesong 1

Komi-serie basert på web-serien Awkward Black Girl av Issa Rae og Larry Wilmore. Serien blir beskrevet av nettstedet IndieWire som den første i sitt slag som tar for seg det å være en mørkhudet kvinne  i dagens USA på en autentisk og klisjefri måte.

Turn

27. oktober, sesong 3

Periodedrama basert på Alexander Roses bok Washington Spies: The Story of America's First Spy Ring. Serien ble nylig fornyet for en fjerde og siste sesong som vil få premiere på HBO i 2017.

The Affair

21. november, sesong 3

En av HBO sine flaggskip. The Affair er en prisbelønt og prestisjetung dramaserie med Dominic West (The Wire) og Ruth Wilson (Jane Eyre, Luther) i hovedrollene. Kanskje den HBO-serien som produksjonsmessig minner mest om «gamle» HBO som startet en renessanse for TV-serier som kvalitetsunderholdning med The Wire, Sopranos og Deadwood. I likhet med Deadwood er også The Affair en «snakke-serie» med lite action, men historien, manus og skuespillere er av ypperste kvalitet. En av de beste TV-seriene uansett sjanger fra de siste årene, synes vi.