Konsertarrangøren i Trondheim concerts ble dermed den andre til å vinne Samspillsprisen, som daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug ble den første til å vinne i fjor.Juryen la vekt på dåpen av Granåsen som konsertarena, der Bruce Springsteen i juli satte et nytt høydepunkt for Trondheim som konsertby. I tillegg har store artister som Elton John og Van Morrison spilt i trønderhovedstaden i år. Senere kommer også Maria Mena, Brit Floyd og Kent, mens Åge Aleksanderen selvfølgelig heller ikke skal glemmes.

Mener Trøndelag trenger flere som Stein

- Jeg er satt ut og veldig takknemlig på vegne av Trondheim concerts. Dette handler om publikum og de 90.000 som har kjøpt billetter. Det er publikum det handler om, sier Vanebo.Kulturminister Linda Hofstad Helleland var selv til stede på Springsteen-konserten i et våtlagt Granåsen i juli og mener sambygdingen fra Klæbu fortjente prisen.- Dette var en glitrende kandidat og en suveren vinner. Stein betyr veldig mye for det som skjer på kultursiden og er med å gi oss publikum fantastiske konsertopplevelser. Det at han klarer å samspille med idretten - til og med betale idrettslagene for å stille opp og hjelpe til - er helt fantastisk. Han får med næringslivet, begrunner Helleland.- Jo flere av sånne som Stein, jo bedre blir det her i Trøndelag, slår hun fast.

Ble lurt

Presis klokken 14.59 ankom en intetanende konsertarrangør mens nevnte Helleland satt sammen med de høye herrer og kvinner fra TrønderEnergi, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Næringsforeningen i Trondheimsregion, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag Idrettskrets.- Det kom fra totalt intet. Jeg var her i møte for å snakke om strømforsyning til E.C Dahls Arena til neste år. Det var agendaen, sier Vanebo, som hadde tårevåte øyne mens Helleland leste opp begrunnelsen for at 51-åringen hadde vunnet prisen på 20 000 kroner.- Så ble det utsatt og jeg måtte hit for å helt tilfeldig hilse på Bengt (Eidem, kommunikasjonsdirektør i Trønder-Energi). Jeg skjønte ingenting selv da jeg så Ola By Rise og Linda Helleland sitte her, sier Vanebo.

- Topper det i år

I begrunnelsen for prisen legger man vekt på at Trondheim concerts ikke har tatt fra frivillge, men betalt idrettslag som Byåsen idrettslag, Sverresborg idrettsforening, Trondheim Skiskyttere, Trønderhopp og Nidaros Hockey for å stille opp.

- Vi hadde et fantastisk 2015 med 45 000 solgte billetter og mye fine opplevelser, også topper vi det i år, stråler han.

Kulturministeren Linda Hofstad Helleland deler ut samspillprisen 2016. Vinneren er Stein Vanebo. Foto: Kim Nygård