Det er klart for gårdsuker i realityserien «Jakten på kjærligheten» på TV2. I kveld er det Singsåsbonden Axel Tobias Sanderud som får fire friere på besøk. Camilla Thysnes, Gro Langnes og Janne Wigum er alle fra Sør-Trøndelag, mens Nina Kaspersen er fra Akershus.

Frierne kom til gården

- Jeg måtte prøve å bli best mulig kjent med alle fire, og det var langt bedre å få dem til gården fremfor den stressende speed-daten vi har vært igjennom, sier Sanderud som ble meldt på tv-serien av en kompis. Han tenkte først at det nok ikke ble noe av, men da han fikk muligheten var han ikke sen om å takke ja. Målet er å finne ei blid og trivelig dame med noe av de samme interessene som ham.

- Det handler jo om å finne kjemien med noen og en å dele opplevelser sammen med. Jeg var litt nervøs før de skulle komme og kjente virkelig på spenningen med hele opplegget. Det er jo noe spesielt å ha kamera rundt seg og skulle snakke om følelser og andre ting, forteller Sanderud som syntes det var travelt å måtte bli kjent med alle på så kort tid.

- Ingen får mer oppmerksomhet enn andre den første tiden. Vi spiser mat og prater sammen, og det var en veldig trivelig kveld, sier Sanderud om det første møte med alle de fire frierne hjemme på gården på Singsås. De fire damene har et helt hus for seg selv med hvert sitt rom.

Satt i helspenn

- Jeg var veldig spent og satt i helspenn på vei opp til Singsås, men det var veldig hyggelig å treffe ham igjen på gården, sier Langnes. Hun kommer opprinnelig fra Eid på Nordmøre, men bor i Malvik og jobber som senterleder for Kimen kino i Stjørdal.

- Jeg hadde med en spesiell gave til Axel Tobias, et epletre som jeg håper kan spire og gro. Han ble veldig glad for gaven, forteller Langnes som innrømmer at det var en spesiell situasjon å komme til gården sammen med de andre tre frierne og bo der samtidig.

Hyggelig, ikke pinlig

- Det ble nesten som i et kollektiv, eller som på en folkehøgskole, og ingen pinlige situasjoner. Det var veldig hyggelig og praten gikk lett, selv om vi alle fire er veldig forskjellige. Men det er jo en ekstrem situasjon der du går og kjenner på hvem han ser på og hvem han snakker med, sier Langnes som syntes det var en kunstig og spesiell setting.

Janne Wigum er opprinnelig nordmøring, men har de siste tre årene bodd på Røros. Hun jobber som hjelpepleier og meldte seg på etter å ha rådført seg med datteren sin.

- De sa at jeg bare måtte hive meg utpå, men du aner jo ikke hva du går til, om du har kjemi med bonden eller ikke. Men du oppnår ingenting uten å prøve, sier Wigum som syntes det var en stor utfordring å vite at man snakket foran et kamera, selv om hun langtfra er sjenert.

- Det er vanskelig å utvikle følelser i en sånn setting, men man må jo bare prøve det man kan. Det er en rar situasjon å være i, og derfor var det veldig godt at vi gikk så bra sammen alle vi som var på gården, sier Wigum.

TV2 mandag kl.20.00

Singsås-bonde Axel Tobias får besøk av fire damer i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten»: fra venstre Camilla Thysnes, Nina Kaspersen, Axel-Tobias Sanderud, Gro Langnes og Janne Wigum.