- Vi fikk til det vi prøvde på, og det vi har øvet på i et halvt år. Jeg har en god følelse, sier Thomas Borgan etter søndagens kraftprestasjon gjennom syv timer.

Mandag og tirsdag er det avslapping og strandliv for Thomas, hans makker Martin Hovdal og resten av teamet, mens de ti siste landene i verdensfinalen skal presentere sin meny mandag. Tirsdag kveld er det bankett, og i løpet av den vil vinneren bli annonsert.

Det er i alt 20 land som er med i finalen i konkurransen, ti var i ilden søndag, de ti siste skal presentere sin meny mandag. Thomas Borgan hadde mer enn nok med sin egen mat under søndagens konkurranse, men han så så vidt noen av rettene til sin finske konkurrent Eero Vottonen, og de så veldig bra ut.

Finland er en hard konkurrent

- Det var flere tilskuere som kommenterte at det virket som om det var Finland og Norge som hadde best kontroll og best ro, sier Thomas Borgen, som ikke vil prøve å forutsi noe resultat tirsdag. – Det er i hvert fall ikke noe enkelt å tolke noe ut av dommernes kommentarer, de er jo uansett kritiske, jobben deres er jo å finne feil, sier Thomas Borgan – som til daglig driver Kontrast Catering i Trondheim, men har brukt mesteparten av 2016 til å fokusere på de fire rettene som utgjør finalemenyen i Global Chef Challenge.

Foie gras og kveite

Men utgangspunkt i de obligatoriske råvarene, foie gras, laks, kveite, kamskjell, kalvekjøttet wasabi, mørk sjokolade og te, har Thomas Borgan og de 19 andre finalistene bygget sine menyer.

Global Chef Challenge er enkelt forklart verdens nest gjeveste kokkekonkurranse. Den foregår hvert andre år. I 2014 ble det norsk seier, med Christopher «Doffen» Davidsen, også han basert i Trondheim. Davidsen har tatt ett steg videre; han er nå den norske kandidaten i den ene konkurransen som overgår Global Chef Challenge i prestisje, nemlig Bocuse d'Or – med finale i Lyon på nyåret.

34 år gamle Thomas Borgan er opprinnelig fra Vikna, men har solid erfaring fra kokkemiljøet i Trondheim, han var kjøkkensjef på Glassgården bistro på Rica Bakklandet, før han flyttet til Søstrene Karlsen og til slutt etablerte cateringfirmaet Kontrast Catering med Andreas Espenes.

Har gjort sitt beste

-En kan jo aldri vite, og aldri styre hva dommerne liker og misliker. Men så lenge vi vet at vi har gjør vårt beste og føler at vi fikk til alt vi prøvde på, og nådde det samme nivået til gjennomkjøringene hjemme, så må vi være fornøyde, sier Thomas Borgan til Adresseavisen.

Supportergjengen er på plass i Thessaloniki .
Thomas Borgan serverer juryen under søndagens konkurranse, Foto: Marius Westlie
Travle: Thomas Borgan og hans assistent Martin Hovdal var i aksjon i syv hektiske timer i verdensfinalejn i Globakl Chel Challenge i Thessaloniki søndag. Foto: Marius Westlie
Bedre halvdel: Thomas Borgans samboer Renée Fagerhøi var en viktig del av teamet i Thessaloniki. Foto: Marius Westlie