Etter måneder med spekulasjoner om hva som egentlig vil skje med Top Gear - en av verdens mest populære TV-programmer - så slapp BBC nyheten  går om at amerikanske Matt LeBlanc tar over sjefsstolen.

Etter at Chris Evans feilet spektakulært som programleder i forrige sesong var det mange som stilte seg tvilende til at BBC i det hele tatt ville klare å konkurrere med James May, Richard Hammond og Jeremy Clarkson som i november er klare med første sesong av The Grand Tour på Amazon Prime. Facebook -og Twitter -diskusjonene har rast etter at det ble klart at Chris Evans kastet inn håndkledet etter bare en sesong i tidligere i år. Det som mange håpet på var at Matt LeBlanc ville få tilbudet om å ta over programmet alene. BBC har vært tause om dette helt fram til de slapp nyheten i går ettermiddag.

Les også: Her er verdens ti beste bilder i følge Jeremy Clarkson

Les også: Hat-kampanje mot nye Top Gear

Humor, varme og lidenskap

Mark Linsey, sjef for BBC Studios sier til BBC News at LeBlanc var populær hos seerne da han hadde rollen som sidekick til Chris Evans i forrige sesong.

- Matt hadde humor, varme og en tydelig lidenskap for biler og programmet. Og vi er overlykkelige over at han sa ja til å komme tilbake til England og fortsette showet alene.

Fra neste år vil BBC sende den første av to sesonger der LeBlanc står alene som programleder. Dette er første gang en amerikaner vil ha denne rollen i et show som av de fleste betrakter som erke-britisk. Ikke minst på grunn av den særegne gutte-humoren som Clarkson, May og Hammond gjorde til sitt varemerke. Så gjenstår det da å se om LeBlanc klarer å konkurrere med sine forgjengere hva seertall gjelder.