Musikkvideoen der Audun Kvitland Røstad hyller matretten Nasi Padang ble lagt ut på YouTube 4. oktober. Tre dager senere er den sett over 423 000 ganger.

Absurd spøk

- Dette overgår mine villeste fantasier. Sangen var i utgangspunktet tenkt som en litt absurd spøk. Det er jo som om en indoneser hadde laget en sang om innherredssodd, humrer komponisten.

SE MUSIKKVIDEOEN I VINDUET OVER

Nasi Padang er en risbasert rett som stammer fra Padang by, som er provinshovedstad i Sumatra i Indonesia.

- Jeg var i Indonesia på ferie i sommer. Den nest siste dagen der oppdaget jeg denne fantastiske retten. Nasi betyr ris. I tillegg til risen fikk vi servert masse ulike retter. Det var litt som tapas, men med andre smaker og andre ingredienser, forteller 33-åringen.

BBC på tråden

At musikkvideoen fikk omtale og ble vist i et av Indonesias største nyhetsprogram på tv har nok hatt mye å si for at seertallene på YouTube eksploderte denne uka.

- Ja, det har visst tatt av litt der nede. BBC World tok nettopp kontakt og ville gjøre et telefonintervju. Det som skjer nå hadde jeg aldri kunnet forestille meg, flirer Røstad.

Audun har tidligere laget en reklamesang for Tine under kunstnernavnet Svisjfot. Den kan du se og høre her.

Mange middagsinvitasjoner

Hele hans voksne liv har vært preget av musikk. Både som student ved NTNU og nå som eier av sitt eget lydstudio.

- Jeg lager vanligvis musikk og lyd til film. Å være frontfigur er litt uvant, men det er artig når det stort sett er positive tilbakemeldinger å få.

- Har du spist Nasi Padang etter den ene gangen?

- Nei. Jeg har prøvd å finne det, men det virker vanskelig her i landet. Jeg har imidlertid fått mange middagsinvitasjoner de siste dagene, spesielt fra Indonesia, så det blir neppe et problem om jeg tar meg en tur dit, avslutter den rykende ferske YouTube-stjernen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter