Mye av stjernegalleriet fra den nye norske bilfilmen Børning 2 hadde tatt turen til Nova kino søndag kveld. Der var det nemlig festpremiere for filmen, tre dager før den offisielle premieren.

Les også: Heftig børning på dragrace i Trondheim

- Det er rundt tusen børningentusiaster her i kveld. Nova 1 er utsolgt, og i tillegg er det bestilt flere lukkede firmaforestillinger, sier Eli Gjerde, film og markedssjef ved Trondheim kino.

- Stor stemning

Filmstjernene, med hovedrolleinnehaver Anders Baasmo Christiansen i spissen, poserte for fotografene og signerte plakater for publikum før filmen skulle begynne.

- Dette er jo stor stemning. Vi har skrevet autografer i tre kvarter. Det kjennes i håndleddet, sier hovedrolleinnehaver Anders Baasmo Christiansen rett før filmen skal vises.

- Jeg så filmen i forgårs selv, og jeg lo masse. Det er adrenalin og full fart. Det har blitt en veldig bra oppfølger, sier Baasmo Christiansen.

Se også: Jenny tråkker på gassen

Fikk autografer

To av publikummerne som sikret seg hver sin signerte plakat var Fredrik og Marius Berggren Simonsen.

- Jeg har fått autografer og tatt bilde med filmstjernene, og det var bra, sier Fredrik (10). Han har sett Børning fra før og er full av forventning foran oppfølgeren.

- Jeg liker biler. Også er det mye action og spenning, og masse anna, sier han.

Også Marius (7) likte også eneren godt.

- Den var gøy. De kjører ned bakker og sånn, sier han.

Bilfilm på vinterføre

Børning 2 er oppfølgeren til Børning som kom i 2014. Et nytt billøp er på gang, denne gangen på vinterføre. Løpet skal starte i Fosnavåg og går helt opp til Murmansk i Russland.

- Det å lage en oppfølger til Børning handlet om å finne en ny og original vri som kunne videreføre konseptet. Det å lage verdens første bilfilm på vinterføre var den ultimate utfordringen. Og i tillegg det å gjøre det hele veien opp til Murmansk, det var drita gøy, sier regissør Hallvard Bræin.

Flere scener i filmen er spilt inn i Oppdal. Blant annet en scene der bilene kjører oppover en slalombakke.

- Det var jo noe folk sa at vi ikke kom til å få til. Men jeg hadde jo bestemt meg for at vi skulle få det til. Det var veldig avansert prepping og veldig krevende for førerne. Men vi fikk det til og det ble sinnsykt fett. Dette har ikke verden sett før, sier Bræin.

Les også: Så mye må du betale hvis du har piggdekk

Se også: Jakten på Jack - en papegøyehistorie