Trondheimsartisten er nemlig blant de ni finalistene i Trøndersk mesterskap i livemusikk, TM:live, som arrangeres på Rockheim.

- Jeg har store forventninger, men gleder meg mest. Det blir vanskelig å toppe det vi gjorde i uttakingsrunden. Jeg tenker på dette som et viktig steg for å komme i gang med artistkarrieren, sier hun.

Emma Williksen har bakgrunn fra Trøndertun folkehøyskole og har jobbet med musikk hele livet, men som liveartist er hun relativt fersk. Hun er frontfigur og låtskriver i bandet Emma & The Diamond Hearts og er blitt sammenlignet med både Adele og Lana Del Rey. Lørdag fremfører de låta «Diamond Heart».

Halvparten av de påmeldte i Trøndersk mesterskap i livemusikk er eller har med kvinner i bandet.

- Vi er faktisk i studio for å spille inn låta akkurat nå. Det er en svevende, melodisk poplåt med mange fine melodier og deler. Den er lett å like, forsikrer Williksen, som er også er blant demoartistene som er klare til neste utgave av Trondheim Calling.

Stor interesse

I finalen på Rockheim skal bandet konkurrere med åtte andre: Strandhugg, Take It Away, Televishnu, Papa Sierra, Born On a Monday, Bright Lights, Blånæggel og Artwork of Hate.

Det ble en helg med både sorg og glede da Klæbu-bandet Chroth vant «Trøndersk» 2015

Arrangør John Otto Sunde sier interessen for bandkonkurransen er større enn på flere år, og at de nærmer seg konkurransens storhetstid på 70- og 90-tallet da det gjerne var mellom 50 og 100 påmeldte.

- Vi har vært gjennom en fornyingsprosess der vi har tatt flere grep. Blant annet har vi boostet opp premiene. Det merker vi godt på interessen til bandene, som har god spredning sjangermessig, sier han.

I tillegg til en pokal inkluderer årets premie fem timer artist-mentoring ved Riot Factory, musikkvideoinnspilling i samarbeid med Hyggelaget og Brygga studio og en pengepremie på 25 000 kroner.

Høye ambisjoner

For første gang siden 1995 har det vært flere uttakingsrunder i forkant av finalen, i TMs lokale på Nyhavna, på Kultursenteret Isak og på Trøndertun folkehøyskole. Finalen lørdag skulle opprinnelig arrangeres på Brukbar/Blæst, men ble flyttet etter at utestedet gikk konkurs i forrige uke.

I 2014 var det bandet Frukt Og Grønt (FOG) som ble den 53. vinneren avkonkurransen , og i 2013 var det Steinkjer-duoen Skei & PT

Emma Williksen forsikrer at ambisjonsnivået for bandet er høyt.

- Jeg merker at det blir høyere og høyere hver gang jeg prater om det. Jeg jobber hardt og skriver sanger hele tiden, og føler at mange har trua på oss.

TM: Live, tidligere kjent som Trøndersk mesterskap, er blitt arrangert uavbrutt siden 1962. Kjente band og musikere som har vært med i konkurransen inkluderer Wannskrækk (uten plassering i 1980), Prudence (andreplass i 1969), Gåte (andreplass i 1999), Odd Reitan (med Four jets, som vant i 1968) og Hans Rotmo (i bandet Valley Boys, som kom på sisteplass i 1965).

I 2011 feiret konkurransen 50-årsjubileum med stor konsert i Olavshallen

Disse bandene deltar i finalen:

Strandhugg. Trondheimsband med røtter innen progressiv metall og tekster inspirert av norrøn mytologi. Slapp ep-en «Norn» i 2014 og gir ut sitt debutalbum i høst.

Take It Away. Inspirert av ytterpunkter som Portishead, Black Sabbath og Prodigy, med en kontemporær sound inspirert av soul, psykedelisk rock og punk. Slipper snart sin debutplate.

Telvishnu. Spiller etter eget sigende hindi-indie, en miks av melodiøs powerpop, grumsete grunge og shady shoegaze.

Emma & The Diamond Hearts. Frontes av 22 år gamle Emma Williksen, som lager iskald popmusikk med fengende tekster og melodier, med et storslagent lydbilde som kan vekke assosiasjoner til artister som Adele og Pink Floyd. Bakgrunn fra Trøndertun folkehøgskole.

Papa Sierra. Spiller alternativ rock med spiontematikk, såkalt spion-swing.

Born On a Monday. Bluesrockband med bakgrunn fra Trøndertun folkehøgskole.

Bright Lights. Trio som spiller alternativ/prog med frekke riff, frodige licks og deilige refrenger, inspirert av band som Muse.

Blånæggel. Spiller punkrock/scandirock som sparker deg i trynet. Ga ut fullengderen «Nailed it» i vår.

Artwork of Hate. Ungt metallband fra Klæbu med medlemmer i alderen 16–19 år.

I tillegg til en pokal inkluderer årets premie fem timer artist-mentoring ved Riot Factory, musikkvideoinnspilling i samarbeid med Hyggelaget og Brygga studio og en pengepremie på 25 000 kroner, forteller arrangør John Otto Sunde (bak). Foto: TM:Live