Lørdag kveld var det klart for det åttende programmet i NRKs musikkonkurranse «Stjernekamp» og denne kvelden fikk de gjenværende artistene prøve seg på musikal og disco.

Etter at seerne hadde stemt sto Jonas Skybakmoen og Håvard Bakke igjen med færrest poeng, og det var førstnevte som måtte forlate programmet.

- Merkelig, og veldig gøy

Skybakmoen, til daglig journalist i Adresseavisen og vokalist i rockebandet «Johndoe», sier uansett at han har hatt en fantastisk høst.

- Jeg har hatt det veldig, veldig morsomt, og lært veldig mye nytt. Jeg har gjort låter og sjangre jeg aldri trodde jeg skulle gjøre, i hvert fall ikke på direktesendt fjernsyn, sier Skybakmoen til Adresseavisen etter programmet.

- Jeg har også møtt veldig mange bra folk. Alle artistene selvsagt. Og programleder Kåre Magnus Bergh, som sitter ved siden av meg i taxien, ber meg nevne Kåre Magnus Bergh, så det gjør jeg.

- For det virker som om dere har blitt litt kompiser?

- Ja, det tror jeg vi har blitt, og det har vi alle blitt.

- Har du kommet lenger enn du trodde?

- Ja, målet mitt var å ikke ryke ut først. Etter det har jeg tatt lørdag for lørdag, og jeg har kommet mye lenger enn jeg hadde trodd. Det har vært merkelig, og veldig gøy.

- Hadde du begynt å tenke på finalen?

- Nei, for å være ærlig så har jeg tatt lørdag for lørdag. Da vi var fire igjen, så følte jeg at det var bingo. Disco og musikal var sjangre jeg aldri hadde vært borti, og jeg har øvd og øvd som en tulling. Etter sendinga følte jeg at jeg hadde fått det til, men samtidig at jeg hadde nådd min grense. Det var sjukt gøy, men vanskelig.

- Og på mandag?

- Da er jeg tilbake på jobb, som du vet, og det gleder jeg meg til. Kollegene i Adressa har støttet meg veldig, og jeg må si at jeg har fått massiv støtte fra kjente og ukjente. Det har vært veldig rørende, sier Skybakmoen.

Musikalstjerne i panelet

Fire artister sto igjen etter forrige program, der Tomine Harket røyk ut. De fire var Skybakmoen, Nicoline Berg Kaasin, Knut Anders Sørum og Håvard Bakke.

Se hvordan Jonas Skybakmoen lader opp her.

Heidi Gjermundsen Broch, som selv ble nummer fire i Stjernekamp for ett år siden, var mentor i musikalkategorien, og satt i kveldens ekspertpanel.

Skybakmoen var førstemann ut i musikal. I forrige program fikk han skryt av dommerne i begge kategorier, da deltakerne sang både punk og gospel.

- Det som åpenbart blir utfordringen er å spille teater, sa Skybakmoen før han gikk i gang med sangen «I Got Life» fra hippiemusikalen Hair.

- Du formidler noe som handler om livsbejaenhet og glede på en måte som treffer. Der får du full score, sa Broch etter opptredenen.

- You’ve got million dollar charm, sa en imponert Mona B. Riise i ekspertpanelet.

Det var likevel to andre som ekspertene trakk frem etter den første runden. Felberg mente Kaasin gjorde det best, mens både Riise og Broch trakk frem skuespilleren Håvard Bakkes prestasjon som politiinspektøren Javert fra Les Misérables.

- Discokonge

Svenske Magnus Carlsson, vokalist i Alcazar, var ukens veileder i disco.

Skybakmoens mål før runden var å bli «sexy, sleazy Skybakmoen» med hiten «Superfreak» av Rick James. Det lyktes han med, ifølge ekspertpanelet, som særlig trakk frem hoftebevegelsene.

- Bevegelsene dine, jeg klarer nesten ikke å snakke, jeg er helt satt ut, sa dommer Felberg etter sangen, og la til:

- Du er en super, sleazy discokonge.

Mona B. Riise trakk også frem Skybakmoen som sin favoritt etter sjangeren.

- På tross av, eller på grunn av underlivsbevegelsene, sa hun.

Etter utstemmingen sto likevel Skybakmoen og Håvard Bakke igjen som de to med færrest poeng.

Dette sang de:

Musikal

Jonas Skybakmoen: I Got Life (fra Hair)

Nicoline Berg Kaasin: Let It Go (fra Frost)

Knut Anders Sørum: Bring Him Home (fra Les Misérables)

Håvard Bakke: Javert's Suicide (fra Les Misérables)

Disco:

Knut Anders Sørum: Kung Fu Fighting

Jonas Skybakmoen: Superfreak

Håvard Bakke: Let's Dance

Nicoline Berg Kaasin: Disco Inferno

Jonas Skybakmoen danset på bordet da han sang «I Got Life» fra Hair. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK