Like før klokken 21.30 lørdag var det klart: Nicoline Berg Kaasin og Knut Anders Sørum møtes i finale i årets Stjernekamp på NRK.

- Det er helt villt. Jeg vet ikke helt om jeg har klart å omstille hjernen på at jeg skal i finalen neste lørdag, sier Nicoline Berg Kaasin etter semifinalen.

Hun sier seg stolt  over å kommet så langt i kampen om å bli årets norske underholdningsartist i konkurranse med en rekke artister som nok var en god del mer kjent enn Kaasin da Stjernekamp startet i høst.

- Ja, nei jeg var vel ikke den mest kjente av oss. Jeg har hele tiden sagt at jeg håper folk stemmer på meg om de liker det jeg gjør. Nå er jeg utrolig stolt. Jeg har jobbet hardt og dette har vært fantastisk å være med på, sier hun.

Egen låt i finalen

I finalen skal hun synge tre sanger: «Ghost» av Ella Henderson, reprise på hip hop-opptredenen «Black Widdow» og en av sine egne sanger, «No suitcase».

- Det blir første egne låt, sier Kaasin som neste år gir ut egen EP.

Hun sier hun på ingen måte var sikker på å gå videre fra semifinalen.

- Gutta var så flinke og jeg var fryktelig nervøs. Men å komme til finalen er kjempegøy. Helt fantastisk, sier halvtrønderen Nicoline Berg Kaasin hvis mor bor på Strindheim i Trondheim.

Dansband og EDM

Semifinale i Stjernekamp gikk av stabelen i en NRK-kledd hangar på Fornebu i lørdag kveld. Etter at Jonas Skybakmoen røk ut forrige lørdag, var det Håvard Bakke, Nicoline Berg Kaasin og Knut Anders Sørum som sto igjen.

De tre artistene som konkurrerte om finaleplass var oppe til uteksaminering i danseband og nykommer i Stjernekamp-sammenheng: Electronic dance music (EDM), ellevte og tolvte sjanger i Stjernekamp

- Utfordringen i kveld blir kanskje å huske hvilken fest man er på til hvilken tid, sa dommer Thomas Felberg før kalaset startet.

Imponerte i danseband

Håvard Bakke var først ut. Han fremførte Ole Ivars' «Kalle med Fela».

- Dette var veldig bra. Synd du har en kategori til i kveld, ellers kunne du blitt med meg, sa gjestedommer Rune Rudberg etter Bakkes fremføring.

Håvard Bakke i dansband-sjangeren. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Martin Danielle, som blant annet har gjort «Dust» med Astrid S, kom inn som sjangerdommer i EDM.

Bakke, som ifølge seg selv ikke hadde noe forhold til EDM-sjangeren før denne uka, hadde fått hjelp av datteren på 14 til å velge låt: Aviciis «Waiting for love».

- Det er en enorm kraft i stemmen din og det kommer virkelig til sin rett her, sa Mona B. Riise.

Les også: Dette tjente deltakerne i «Stjernekamp»

Farlig nær hjemmebane

Halvtrønderen Nicoline Berg Kaasin la opp til roligdans med sin dansbans-sang «Tusen Biter», understreket med en scene full av rundt-og-rundt-trippende dansepar. Men sjangerdommeren var fornøyd med Nicolines fremføring av en sang han selv har fremført mange ganger.

- Dette føltes bra. En fantastisk versjon. Akkurat sånn det skal gjøres. Jeg er jo vant til å se deg som et fyrverkeri. Men dette tok du helt ned. Fantastisk, sa Rudberg til Nicoline.

- Dette ble litt sukkersøtt for meg, men det er jo ikke det som betyr noe, sa dommer Mona B. Riise.

Nicoline Berg Kaasin sang «Tusen bitar» i sin dansband-opptreden i Stjernekamp lørdag.

Men i neste sjanger var tonen bokstavelig talt en annen:

Kaasin høstet bare lovord etter å ha fremført «Don't let me down» (The Chainsmokers med Daya). Kaasin fikk vist frem sitt dansetalent i en sjanger som ligger ganske nært hennes egen.

- Hun eer sååå fliiink! utbrøt Mona B. Riise da.

- Uttrykket, stemmedybden, det er så mange lag her. Samtidig så danser du. Dette er en ultimate entertainer. Å, jeg elsker det, la hun til.

- Helt sinnssykt fett. Dette eier du, sa Martin Danielle.

Les også: Hun er den ukjente halvtrønderen i Stjernekamp

Høyt og lavt

Knut Anders Sørum var tredjemann ut i begge sjangere. Først fikk opp dansestemningen med Vikiarna-klassikeren «Höga berg, djupa hav».

- Du viste at du var verdens lyckligaste mann. Det var så gøy! sa Mona B. Riise.

- Det er ikke andre steder i Norge det kommer flere danseband-band fra enn Toten. Så jeg ble litt overrasket av at du valgte svensk, sa Rudberg som også var fornøyd med Sørums opptreden.

- Her har jeg drevet i 30 år og øvd på å spille danseband, og så kommer dere og lykkes etter én uke, sa Rudberg.

Knut Anders Sørum dro en Vikingarna.

Sørum valgte seg Eurovisjon-vinner «Euphoria» fra svenske Loreen som sin EDM-sang.

- Dette er en teknisk vanskelig sang å synge. Du nailer det. Dødskult, sa Martin Danielle.

Til slutt trakk altså Sørum og Kaasin de to lengste stråene og møtes til finale neste lørdag.