- Den gjennomsnittlige festivaldeltageren er mellom 20 og 35 år og interessert i musikk og festivalens tematikk. Men selv om dette handler om å løfte frem kvinner, så er det jevnt mellom kjønnene her. Jeg er veldig fornøyd med at vi har like mange menn som kvinner blant publikum, sier Ragni Nergård som er festivalsjef for Feminalen.

Men hun er også helt klar på at det er behov for en musikkfestival som løfter fram dyktige kvinnelige artister. Det er også musiker Ine Holm som er festivalens headliner. – Dessverre så trenger vi Feminalen, har hun sagt til Adresseavisen.

Skjev booking

- Det bookes svært skjevt til de fleste festivaler og konserter. Derfor er det nødvendig med en festival som løfter frem kvinnelige frontfigurer. Det er så skjev fordeling på landets scener at noen rett og slett må gjøre noe for å få det bedre, sier Nergård mens Feminalens første artist Unnveig Aas går på scenen på Byscenen.

For i år er Feminalen på Byscenen etter å ha vært to år på Rockheim.

- Vi trivdes på Rockheim, men vi fikk en forespørsel fra Byscenen og da valgte vi å flytte festivalen inn til Midtbyen og nærmere publikum, sier Nergård.

Bra damer

Fredag kveld var det solgt rundt 55 billetter, men Nergård håper på langt flere besøkende i løpet av helga.

Fredag sto Unnveig Aas, Siv Jakobsen og Pale Honey på scenen, mens lørdagen starter med paneldebatter, før Guri Solberg skal intervjue Margaret Berger i podkasten Bra damer. På scenen lørdagskveld står Tü, Elsa & Emilie, Farida og Ine Holm.

Tredje året: Ragni Nergård er festivalsjef for Feminalen for tredje gang, like lenge som det har vært festival. I år har de flyttet fra Rockheim til Byscenen. Foto: Morten Antonsen