Mandag denne uka ble det kjent at det amerikanske progmetall-bandet Dream Theater kommer til Trondheim.

20. og 21. februar skal de spille dobbel «intimkonsert» i Olavshallen.

Fredag morgen klokken 09.00 ble billettene til konserten lagt ut - fire minutter senere var alle de 2600 billettene borte.

- Det kokte, det var utrolig artig. Det slo rekorden min i Olavshallen fra 2009 da Malin og Celines julekonsert solgte ut på 20 minutter, sier arrangør Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Bandets konserter i Trondheim er en del av deres 25-jubileumsturné for albumet «Images & Words» fra 1992, et album som solgte mer enn 600 000 eksemplarer. Bandet har meldt at de vil fremføre albumet i sin helhet, i tillegg til flere fanfavoritter.

Videre til Oslo og Stavanger

Når de spiller i Trondheim, kommer de rett fra Stockholm, og drar videre til Oslo Spektrum og Stavanger konserthus der de spiller på langt større scener.

- Dette er et storformatband som presenteres i et lite format. Det er mange som har spurt oss hvordan i all verden vi har fått til dette. Martin Nielsen i Live Nation har vært veldig behjelpelig, og Olavshallen har vært fleksible i forhold til å få til en løsning, sier Vanebo.

- Mens vi diskuterer storhall i Trondheim, er det utrolig moro at vi får til konserter i den litt mindre hallen, legger han til.

Dream Theater ble dannet i 1985. Sentralt i bandet er gitarist John Petrucci som skriver sangene og som flere ganger er blitt kåret til verdens beste i såkalt shredding, det å spille nærmest umulig fort på gitar uten å miste kontrollen.

- Spektakulært

I tillegg til Petrucci består gruppa i dag av John Myung (bass), James LaBrie (vokal), Jordan Rudess (keyboard) og Mike Mangini (trommer).

Bandet er for tiden på turné med sitt siste album, «The Astonishing», en rockeopera i to akter.

Turneen på nyåret starter i Roma 30. januar.

- De har med seg en enorm lysrigg som ikke akkurat er standard rockeoppsett. Det kommer til å bli en spektakulær intimkonsert, sier Vanebo.