- Det er en grunn til at de kaller det «den vanskelige nummer to», sier «Unge lovende»-skaper og skuespiller Siri Seljeseth til NRK.

Hun forteller at de under produksjonen av den andre sesongen følte et enormt press til å leve opp til forventningene til seerne.

Les portrettintervju med Siri Seljeseth her

Seks episoder

Nå er det klart at sesong to i serien har premiere 20. januar 2017. Seks nye episoder legges ut for visning på nett, og så på lineær-tv.

Serien følger venninnene Alex, Nenne og - Seljeseths egen karakter - Elise sine liv, som gjør det de kan for å oppnå drømmene sine i hovedstaden.

Forkastet manus

Seljeseth sier til NRK at de gikk de gjennom fem eller seks handlingsforløp som ble kastet før den endelige sesongen ble laget.

- Det skjedde fordi vi ikke følte oss sikre. Så jeg håper folk vil se, selv om det har gått lang tid, sier hun til kanalen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

NRK-serien Unge Lovende har blitt en suksess. Gine Cornelia Pedersen, som er forfatter og selv skuespiller i serien, Eline Lund Fjæren og Linn Strømsborg, som også er unge forfattere av en ny generasjon, møtes til samtale på Adressa-huset i Trondheim tidligere i år. Foto: THERESE ALICE SANNE