Hver uke skal ti brannmenn konkurrere i TV Norges nye realityserie om å være den beste brannmannen. En av dem er trondhjemmeren Kenneth Madsø (25).

- Det var en ganske annen hverdag enn det vi er vant til. På jobb er det veldig viktig at alt skal være korrekt utført. I konkurranse er det bare om å gjøre å få det til fortest mulig, forteller han.

Kan vinne bil

Den som vinner konkurransen får en såkalt "fremskutt enhet" til sin brannstasjon, som er en type liten brannbil som skal kunne være på skadestedet før en tradisjonell brannbil. Madsø har inngjort en noe spesiell avtale med sjefen sin hvis han skulle vinne realityserien:

- Jeg forhandla meg fram med sjefen til at jeg skal få to ukers betalt ferie dersom jeg vinner, som betaling for bilen, ler Madsø.

Vant duell

I sist episode var Madsø i duell, men berget akkurat plassen. Det betyr at han er én av seks gjenværende brannmenn som fortsatt kjemper om tittelen "Norges beste brannmann".

- Det har vært veldig gøy å være med på, det har det. Men du må få med at det var brannsjefen min som meldte meg på! Jeg hadde nok ikke meldt meg på selv, sier han.

Han forteller at kollegaene følger med på programmet, og legger til at han håper han ikke dummer seg ut for mye.

Skal hjem

Madsø er tidligere profesjonell hockeyspiller og flyttet til Lillehammer da han var 16 for å gå på Norges Toppidrettsgymnas der. Det er også der han jobber som brannmann nå, men han legger ikke skjul på at han etter hvert ønsker seg tilbake til hjembyen.

- Jeg skal helt klart tilbake til Trondheim! Det er det som er hjemme, og der jeg har familien min, sier han.

Her er gjengen som skal kjempe om å vinne en liten brannbil til stasjonen sin, samt om den gjeve tittelen "Norges beste brannmann". Foto: Bjørn Wad