- Det er viktig å sørge for den neste generasjonen av Hopalong Knut, sier Jon Anders Lied.

Nesten ti år har gått siden skabandet var på sitt mest aktive. Da de turnerte land og strand og sang om jabbsaft, sol & jubel og artigkailla. Den gang ble det gjerne 70–80 konserter i året, samtidig som de skjøttet studier og fulltidsjobber.

Det gjorde dem til en forrykende konsertattraksjon.

Så begynte de å få barn. Hele 16 barn er det blitt på de til sammen ni bandmedlemmene.

- Vi har laget barn i stedet for å spille. Vi har aldri slått opp, men har ligget på is noen år, sier Kristin Jensen, mens hun bukserer sin tre måneder gamle baby på fanget.

- Vil kle Pstereo

Helt stille har det ikke vært. Senest i fjor spilte de på The Aller Værste-tributen på Byscenen, de spilte i bassist Gjermund Walstads bryllup for et par år siden, og de bidrar på fjorårets Raga Rockers-hyllest «Sannhet på boks».

Flere av bandmedlemmene har dessuten vært å høre på scenen med Ida Jenshus, Spidergawd, Skrømt, Hans Bollandsås, Aslak Borgersrud, Rita Eriksen, Sissel Kyrkjebø ...

Nå har Hopalong Knut blitt headhuntet til å spille på Pstereofestivalen neste sommer.

- Det er band som alltid har kledd de store anledningene, og som fortsatt står som en påle i Trøndelag. De lager god stemning og vil kle Pstereo. Jeg håper og tror dette kan være starten på et nytt kapittel for bandet, sier Pstereo-booker Kim Aasli.

Storås et høydepunkt

- Vi har spilt både på pikniken og nachspielet til festivalen, så det var kanskje på tide, sier Rolf Johan Bye.

Det var etter det utsolgte Pstereo-nachspielet på Byscenen i 2010 at de bestemte seg for å lage sin tredje og foreløpig siste plate, «La Pluto bli en planet igjen».

LES ANMELDELSEN: Klassisk Hopalong

Albumet ble etterfulgt av en Polen-turné som kom i stand gjennom samarbeid med det polske reggaebandet Paprika Korps.

De trønderske tekstene ble godt tatt imot av polakkene. Og da de dro De Press-klassikeren «Bo Jo Cie Kochom», tok det som regel fullstendig av på konsertene, forteller bandet.

Et annet høydepunkt de husker godt, var da de spilte for 5000 ivrige tilskuere på Storåsfestivalens hovedscene i 2006, en konsert som også fikk gode skussmål i Adresseavisen.

Et nytt kapittel?

Om konserten på Pstereo blir en ny start eller et punktum, er for tidlig å si.

- Nå må vi begynne å øve og lære oss sangene igjen. Og så må vi få opp kondisen. Jeg har meldt meg inn i treningsstudio bare for denne konserten, sier Kriss Stemland.

- Kanskje har vi mistet grepet fullstendig, sier Bye.

- Vi har ikke lagt noen plan, jeg aner ikke hva som kommer til å skje. Men det er ingen tvil om at det blir artig. Jeg gleder meg til kicket når vi skal gå på scenen, sier Jensen.

- Jeg tror Pstereo-publikummet gleder seg til å høre dere, og at de forventer låter som «Suppe», «Jabbsaft» og «Bautastein», sier Aasli.

Fra venstre: Asle Gauteplass, Rolf Johan Bye, Jon Anders Lied, Kristin Jensen og Kriss Stemland. Foto: Terje Visnes, -
Slik så bandet ut i 2005 da de ga ut debuten «Feilkalibrert tidsmaskin». Foto: Håvard Kallestad