Den amerikanske bluesgitaristen og vokalisten Walter Trout blir et av de største navnene under Nidaros Blues i 2017. Han kommer til den såkalte superlørdagen 22. april.

For et par år siden var det lite som tydet på at han noen gang kunne komme til Trondheim. Trout, som nå er 65, ble alvorlig syk og fikk akutt behov for en levertransplantasjon. Takket være ivrige fans, som bidro med penger, kunne kona hans finansiere transplantasjon og spesialbehandling, og Trout begynte å turnere igjen i fjor.

Brødrene Dave og Phil Alvin ble høydepunktet under Nidaros Blues i år.

Født på nytt

- Jeg har stått ansikt til ansikt med døden mer enn én gang. Men etter transplantasjonen føler jeg meg som en ny mann. Jeg har styrke og energi. Det føles som om jeg er i 20-årene igjen, som om jeg er født på nytt, sa Trout i et intervju da han var i gang med karrieren igjen.

Han begynte å spille gitar i nabolaget i New Jersey allerede på slutten av 60-tallet og arbeidet med folk som Percy Mayfield, John Lee Hooker og Joe Tex før han ble med i bandet Canned Heat i 1981.

LES OGSÅ: Chris Thompson innfridde ikke helt forventningene under Nidaros Blues i år.

Populær i Skandinavia

På 80-tallet var han også medlem i John Mayall's Bluesbreakers før han startet en solokarriere som gjorde ham svært populær, ikke minst i Skandinavia.

Festivalsjef i Nidaros Blues, Jan Engen, skriver i en pressemelding at festivalen lenge har ønsket seg denne bluesrockens stjernespiller på plakaten. Engen mener at Walter Trout og bandet hans spiller den råeste, tøffeste og beste bluesrocken som finnes.

Årets Nidaros Blues blir arrangert fra 19. til 23. april. Blant de andre artistene på plakaten er 77 år gamle William Bell, som på 60- og 70-tallet hadde flere hitlåter på det legendariske plateselskapet Stax. Han har gjort comeback og kommer til festivalen med et timannsband.

Et langt yngre bekjentskap blir Nikki Hill. Hun synger rhythm & blues i tradisjonen etter Etta James og er en energibunt på scenen.