Trondheim Jazzfestival har offentliggjort flere store navn som kommer til jazzfesten i mai. Lill Lindfors, som opptrer sammen med sin faste kvartett på Scandic Nidelven hotell 13. mai, blir én av attraksjonene.

Hun er 76 år gammel, men fortsatt svært aktiv. «Du är den ende» fra 1966 er fortsatt hennes aller største hitlåt, men hun kan se tilbake på en allsidig karriere. De siste årene har hun orientert seg mer mot jazz, blant annet med nye tonesettinger av dikt av Edith Södergran.

Adresseavisen har tidligere fortalt at Heidi Skjerve og Daniel Formo skal lage jazzversjoner av Tre Små Kineseres låter til festivalen.

Australsk stjerneskudd

Den amerikanske gitaristen Al Di Meola, som blant annet har spilt med Chick Corea, er et annet internasjonalt stjernenavn under årets Jazzfest. Han er en suveren tekniker innen flere sjangre, fra fusion til latinamerikansk musikk.

Den australske vokalisten og pianisten Sarah McKenzie er atskillig yngre. 29-åringens karrierekurve har pekt rett til vært de siste par årene. Den kanadiske trompetisten Ingrid Jensen er en annen ung musiker som er blitt lagt merke til i mange land den siste tiden.

LES OGSÅ: - Den beste jazzfestivalen så langt, mente flere etter årets arrangement.

Urframføring

Publikum får også møte den ledende saksofonisten Chris Potter, og Kirsti Huke skriver et bestillingsverk med tittelen «Weaving», der hun henter inn elementer fra flere sjangre.

Huke har i mange år vært en av Trondheims og Norges ledende vokalister, og hun har med seg mye elektronikk, to trommeslagere og én trompetist under urframføringen 14. mai.

Trondheim Jazzfestival, som i år blir arrangert i dagene 10. til 14. mai, får etter hvert mange flere navn på plakaten.

Ny musikk: Kirsti Huke skriver bestillingsverk til Jazzfest. Foto: Morten Antonsen