Rekkefølgen av artister røper vi ikke, bortsett fra at det hele sparkes i gang med Børge Pedersen lørdag formiddag, sier Kim Throseth ved kafé Larssen

Etter det følger en imponerende rekke kjente lokale og nasjonale artister innenfor rock og blues; Trond Helge Johnsen, Helge Wærøy, Little Wing, Boogie Nights. Letnes Holding med gjester, DNB, Hummingbirds, Helen and the prettyboy Pete band, Ben Rodgers / Rune Kleveland, Jonny Johansen Vollan, Take Away og Svein Grostad Band.

Formålet med arrangementet er å samle inn penger til Omsorgskafeen, som tidligere lå på Gryta, og nå har gjenåpnet i Erling Skakkes gate. Omsorgskafeen har bakgrunn i ildsjel Walter Jarwson årelange arbeid for medborgere i Trondheim med størst behov for hjelp.

Etter en periode med kutt og nedskjæringer i tilbudet til vanskeligstilte, er behovet større enn noen gang, sier Throseth – som arrangerer konserten i samarbeid med Terje Espe.

Ny konsert til sommeren

De håper at konserten kan bli en fast begivenhet, og håper å kunne arrangere neste støttekonsert allerede til sommeren. – Dette blir et krafttak, men det er viktig at det fortsatt blir fokus på dette. Og det er ikke noen problemer å få musikere til å stille opp. Det var mange som ville være med nå som ikke fikk plass på programmet, sier Throseth.

Kafé Larssen har eksistert som skjenkestue av den brunere typen siden 1941, frem til noen år siden lå den i Thomas Angells gate, nå har kafeen tilhold i Fjordgata. Kafé Larssen har blant annet vært et tilbud til noen kaller byens løse fugler», og har en del ideologiske likhetstrekk med Omsorgskafeen.

Gratis inngang, donasjoner mottas

- Vi selger ikke billetter til maratonkonserten, alle kan stikke innom når som helst – men vi tar gjerne imot donasjoner. Hver artist får en time til rådighet, men noen vil nok spille kortere, andre lengre, forteller Kim Throseth – som lørdag formiddag henger opp en plakat inne på kafeen med når hvilke artister opptrer.