Noe de fleste av oss aldri trodde ville skje, skjer fredag 15. desember 2016. Da kommer nemlig Super Mario til Iphone og Ipad for første gang i historien.

Nintendo har siden oppstarten i 1889 alltid gått sine egne veier. Dette har stort sett ment at om du har hatt lyst til å spille et Nintendo-spill så har du måttet kjøpe en Nintendo-konsoll. Enten det nå dreier seg om Super Mario, Zelda, Kirby eller en av de mange andre franchisene som det japanske selskapet eier, så har disse vært uløselig knyttet til Nintendos egen hardware.

Les også: Tilbake til start

Les også: God, gammeldags Nintendo-moro

Bryter en hundreårig tradisjon

Denne hardnakkede filosofien tar slutt neste uke. Da lanserer nemlig Nintendo for første gang i historien et spill for en plattform som de selv ikke eier. Spillet det er snakk om er «Super Mario Run», en blanding av de klassiske 2D-plattformspillene fra Nintendo og de såkallte «endless runner» -spillene som har befolket App Store siden starten.

«Super Mario Run» vil være gratis å laste ned og spille de første brettene, men om du ønsker å spille hele spillet så må du betale. Og her gir ikke Nintendo ved dørene. Om du ønsker å «låse opp» hele spillet så må du ut med 109 kroner.

Imponerer anmelderne

Men kanskje er dette verdt det. For i følge de første testene og forhåndsomtalene så imponerer «Super Mario Run» stort.

«Super Mario Run er akkurat så morsomt som vi hadde håpet på», skriver teknologinettstedet Engadget i dag. Engadget skriver videre at spillet byr på en langt dypere opplevelse enn hva de hadde ventet seg.

Også europeiske Eurogamer har prøvd spillet og sier seg svært fornøyd med Nintendos første forsøk på mobilmarkedet.

«Det føles som om selskapet ( Nintendo) lanserer sin største stjerne på mobilmarkedet med en så komplett pakke som mulig», skrive Eurogamer.

«Det tar litt tid å venne seg til kontrollene, men denne beste-fra-begge-verdener -opplevelsen har mye å glede seg over.

«Super Mario Run» lanseres globalt på Apples App Store fredag 15. desember. Android-eiere må vente til neste år.