Det var etter at Franz Ferdinand spilte på Pstereo i 2014 at bandet fikk smake den lokale drikken.

- Det var utrolig artig! Etter konserten på festivalen dro vi til en bar, og så videre på nachspiel i en lagerbygning, forteller Paul Thompson (40), trommis i bandet.

- Der fikk vi servert hjemmebrent med kaffe. Hva er det dere kaller det?

- Karsk.

- Karsk? Det var galskap! Vi var oppe hele natten, ler han.

Dansbar rock man får lyst til å pimpe øl til, skrev vår anmelder etter Pstereo-konserten.

Fascinert av disco

Denne helga er Thompson tilbake i Norge, nå med det helt ferske bandet Amor. Fredag spilte de på Revolver i Oslo, lørdag kveld står Gråmølna i Trondheim for tur.

I tillegg til Thompson består gruppa av den prisvinnende filmskaperen og musikeren Luke Fowler, den eksperimentelle vokalisten Richard Youngs og kontrabassist Michael Duch fra Trondheim.

- Når du er fra Glasgow blir du kjent med alle i kunst- og musikkmiljøet. Jeg har spilt en del med Richard tidligere. I dette bandet har vi en felles fascinasjon for diskorytmer. Vi prøver å holde beatet gående, gjerne i ti minutter. Vi eksperimenterer, samtidig som vi prøver å få folk til å danse, sier Thompson.

- Veldig spesielt

Michael Duch forteller at bandet har spilt to ganger i Glasgow tidligere.

- Min far er fra Glasgow, så for meg er dette veldig spesielt. Vi ble plukket opp og kjørt rundt i turnébussen til Mogwai som er et av mine favorittband, sier Duch.

To av låtene utgis over jul på tolvtommers vinylplate. Da de spilte inn platene i Glasgow, møtte de en av Mogwais produsenter, Paul Savage - som da kom rett fra Namsos.

- Det viste seg at han hadde vært i studio i Namsos og spilt inn plate med trondheimsbandet Soup, sier Duch.

Erlend Viken spydde i hagen hjemme hos produsent Paul Savage i Glasgow. Til gjengjeld ble skotten med til Norge for å smake Grandiosa og spille inn Soups plate i Namsos.

En touch New order

Vinylplaten utgis i mars og blir etterfulgt med en liten turné i England og Skottland.

Duch sier musikken er inspirert av disco og new wave, med eksperimentelle elementer, samtidig som det er både hørbart og dansbart. Noe av musikken har en New Order-touch, tror han.

Thompson ser frem til å komme tilbake til Norge, men han er usikker på hva publikum kan forvente.

- Vi øver ikke til konsertene, så jeg er usikker selv. Men sålangt har showene vært supre. Vi lar det være litt åpent, og håper pubikum tar av på dansegulvet.

Gråmølna i kveld klokken 20. Support: Stina Stjern / Kyrre Laastad