Ikke bare er det jul snart - det er også den tiden på året da festivalene begynner å avsløre planene for neste sommer.

Hvis det er tre artister Steinkjerfestivalens Svein Bjørge skal få med seg på sin egen festival, er det Brutal Kuk, Aiming For Enrike og Spidergawd.

- Det er ikke tull. Jeg skal rydde plass i programmet så jeg får oppleve de tre konsertene. Dette er tre norske, knallsterke artister som jeg rett og slett er stolt av å få presentere i Steinkjer, sier Bjørge i en pressemelding.

Han beskriver artistene som unike på hver sin måte, med både kred og ekstrem troverdighet i musikkmiljøet. Ingen av dem har tidligere spilt på festivalen.

«In your face»

Brutal Kuk fra Trondheim spiller hardcore/punk med trønderske tekster.

- Det er melodisk, men «in-your-face», med herlig direkte tekster og en utstråling på scenen som det er umulig ikke å bli påvirket av, sier Bjørge.

Bandet er aktuelle med sjutommeren «Maltrakter Nazi-Svina», en hyllest til sin avdøde kompis Erik Ingebrigtsen, og utgir i 2017 albumet «2016». Plata er produsert av Per Borten og utgis på Crispin Glover Records.

Per Borten er også frontfigur i Spidergawd, der han har med seg Rolf Martin Snustad (Hopalong Knut), Kenneth Kapstad (Motorpsycho) og Hallvard Gaardløs.

En vibrerende blykule

Bjørge mener bandets musikk best kan beskrives som en blykule som vibrerer av energi.

Bandet har lånt navnet fra en låt av Grateful Dead-gitarist Jerry Garcia og har så langt gitt ut tre album. På nyåret kommer den fjerde, som ifølge ryktene har færre progrock-referanser og istedet lener seg mer på klassisk rock som Dio, Judas Priest, Iron Maiden, Motorhead og Thin Lizzy.

Aiming For Enrike var en av fire nominerte til «Årets Live» i NRK P3 Gull (som Karpe Diem vant). De spiller en hypnotisk blanding av jazz, funk, metal, prog og elektronika, på et teknisk og ekplosivt vis, ifølge Bjørge.