Konserten i Telenor Arena direkteoverføres til 130 land og streames live på Youtube. Det kommer i tillegg til de 10 000 publikummerne i salen.

Antall potensielle seere anslås til å være 300 millioner.

- Vi har aldri gjort et så stort innendørs show før. Det tilsvarer det antallet publikummere som kommer og hører oss i Oslo Spektrum i mars. Det blir kjempegøy, sa Kristoffer Lo, gitarist i Highasakite til Adresseavisen før konserten.

Han sier gruppa etter hvert har gjort mange tv-show og konserter, og at de prøver å forholde seg til konserten som nok en dag på jobben.

- Vi skal bare opp på scenen og spille våre to låter, sier han.

Studerte i Trondheim

Highasakite ble dannet i Trondheim i 2011 mens flere av medlemmene studerte på jazzlinja. Mens Ingrid Helene Håvik (vokal), Trond Bersu (trommer), Øystein Skar (synth) og Marte Eberson (synth) nå er samlet i Oslo, bor Kristoffer Lo fortsatt i byen.

Fra et bitte lite øvingsrom i byen der det hele startet, forbereder Highasakite seg på å erobre verden med musikk én gang til.

De siste dagene har gruppa deltatt på prøver i Telenor Arena. Der har de fått hilst på de andre artistene, Sting, Halsey og Marcus og Martinus, og har også funnet tonen med årets vert, den amerikanske komikeren og talkshow-ikonet Conan O'Brien.

- Det har vært fine prøver som har gått veldig bra. Man blir godt tatt vare på. Det er det samme NRK-teamet som produserer dette som står bak Spellemannsprisen. Det er en god og ålreit tone, selv om showet er mye større, sier Lo.

- I år er prisen viktig

Konserten er en hyllest til årets fredsprisvinner, Colombias president Juan Manuel Santos. Lo synes prisen går til riktig person.

- I år er prisen viktig, den støtter fredsprosessen som foregår i Colombia. Den 50 år lange krigen har påvirket mange mennesker. Mange familier har lidd forferdelig mye over fryktelig lang tid. Nå ligger det en fredsavtale på bordet, og jeg synes det er riktig å støtte opp under det, sier han.

Lo kan ikke avsløre hva de skal spille, men han sier det er to låter de har spilt på mange konserter tidligere.

- Men det blir jo litt ekstra i denne settingen. Det er fryktelig mye lys og opplegg rundt konsertene. Det blir veldig storveies og spennende.

Les sekseranmeldelsen av bandets konsert på Pstereo i august

En unik mulighet

Han tror det utstillingsvinduet som konserten representerer er helt unikt.

- For oss er det det å nå så mange publikummere som er det store. Publikummere som ellers ikke ville ha oppsøkt konsertene våre. Det kan ha stor betydning for karrieren videre.

- Jeg er helt sikker på at Auroras opptreden i fjor har hatt mye å si for hennes satsing i år. Vi må bare møte opp og gjøre vårt beste, og så får det som skjer skje. Vi er takknemlig for å få denne muligheten, sier han.

Det blir en kort juleferie for bandet i år. I romjula drar de på Australia-turné der de skal spille på noen av landets største festivaler, i tillegg til noen egne konserter.

Turné i Australia

- Det er tredje gangen vi drar til Australia. Vi begynner å få litt fotfeste der nå.

Over jul blir det en ny norgesturné, som for øvrig ble utsolgt på få minutter tidligere i høst. Til og med konserten i Oslo Spektrum er utsolgt.

- Det er helt absurd. Da forslaget om at vi skulle spille i Spektrum dukket opp, lo vi bare. Vi har et bra team som jobber med oss, blant dem Eirik Søreide i Polar Artist i Trondheim.

- Karpe Diem har solgt ut Spektrum tre ganger, Marcus og Martinus to og nå vi én. Det sier mye om det norske konsertpublikummet, i en tid der man påstår at musikken er nede i en bølgedal.

Årets Nobels fredspriskonsert er den 23. i rekken.

Kveldens opptreden på Nobels Fredspriskonsert er en unik mulighet for Highasakites karriere, tror Kristoffer Lo. Her fra da bandet øvde på Svartlamon før forrige plateslipp og turné. Trond Bersu (f.v.), Ingrid Helene Håvik, Kristoffer Lo, Marte Eberson og Øystein Skar. Foto: Frank Lervik