- Du får ikke vite et eneste navn av meg, sier Ole Dalen.

Hver kveld fra mandag til og med fredag fyller han Scandic Nidelven hotell med julemusikk. Lørdag slår han enda hardere på stortromma og fyller Olavshallen.

Les også: Her blir julen rocket inn

Dalens julekonserter blir arrangert for trettiende gang, og til jubileet har han satt sammen et sterkere program enn noen gang.

Trondheimsnatt med Åge

- Ingen sier nei til å være med. Hvis de har anledning, stiller de opp, for dette er jo en familiefeiring, både på scenen og i salen, sier Dalen. Og selv om han ikke røper et eneste navn, kan han ikke benekte at jo, han skal synge «Trondheimsnatt» sammen med Åge Aleksandersen også i år.

Det har han gjort hvert eneste år siden 2002. Da hadde Dalen vært utsatt for en alvorlig motorsykkelulykke om sommeren. Han mistet det ene beinet, svevde mellom liv og død og havnet i rullestol.

Samtidig skrev Aleksandersen «Trondheimsnatt», som han framførte sammen med en tungt medisinert Dalen under julekonserten på Blæst. At de to synger sangen sammen, har vært en fast tradisjon under julekonsertene siden den gangen, som regel sammen med Aleksandersens datter Line. Slik blir det også i år.

Ikke en gang på Facebook

Ellers er programmet så hemmelig at publikum ikke en gang får lov til å fortelle om det de opplever på Facebook.

Likevel kan man gjøre seg sine forhåpninger ut fra hva som har skjedd under tidligere arrangementer. Tore Johansen har ofte sunget «O helga natt», Hans Rotmo eller Robert Bobby Witry har pleid å synge «Vårres Jul», andre artister har tatt seg av «Fairytale Of New York». Viggo Sandvik og Elg er to av mange andre som har pleid å dukke opp under tidligere julekonserter. Om det skjer også i år, vet vi ikke.

Elitedivisjon

Men Dalen mer enn antyder at han holder seg til omtrent samme oppskrift som før.

- Folk trenger ikke bruke en eneste hjernecelle på å prøve å forstå noe vanskelig. De får oppleve gode artister som framfører gode julesanger. Det blir lettbeint underholdning, sier han.

- Men om det blir lettbeint, pleier det å være sterke følelser i sving?

- Jo.

- Og artistene er ikke bare gode; mange befinner seg i elitedivisjon?

- Ja. Da jeg møtte dem da de øvde søndag, sa jeg til dem at dette er ei landslagssamling.

Gir full gass videre

Han arrangerte sine første julekonserter på utestedet Baronen og Baronessen i 1986. Senere har han hooldt hus på Blæst og i Studentersamfundet, før han flyttet til Scandic Nidelven i 2008. I år, siden det er jubileum, finner finalen sted i Olavshallen.

- Hvor lenge skal du holde på med dette?

- Til jeg dauer. Eller i hvert fall så lenge jeg er frisk nok. Men på ett tidspunkt i fjor tenkte jeg at årets julekonserter skulle bli de siste. Jeg hadde kanskje et drypp eller noe sånt på den tiden. Nå er jeg strålende fornøyd med det vi har fått til i år, og jeg gir full gass videre. I år kommer det nesten 4000 publikummere på julekonsertene. Jeg kan ikke la dem i stikken og er allerede i gang med å tenke på 2017.