Torsdagsprogrammet under Pstereo 2017 toppes av Leeds-trioen Alt-J, som både har begeistret kritikere og publikum siden de debuterte i 2012.

- Vi gutser litt nå, slik vi gjorde med The Xx for noen år siden, sier Kim Aasli, bookingansvarlig i Pstereofestivalen.

- I likhet med da vi slapp The Xx, vil nok mange mene at dette er ukjent for dem. Men om folk hører gjennom katalogen, vil de kjenne igjen mye og like det veldig godt, tror Aasli.

Til topps i hjemlandet

Bandet, som består av tre kunststudenter som møtte hverandre på universitetet i Leeds, fikk sitt store gjennombrudd med debuten «An Awesome Wave» i 2012, et album som inneholdt indie-hits som «Fitzpleasure» og ikke minst «Breezeblocks» – en låt som er strømmet 150 millioner ganger i Spotify. Bandet vant den prestisjetunge, kredible og sjangernøytrale Mercury Music Prize samme år, og debuten ble kåret til «Album of the Year» av BBC6.

Enda bedre gikk det med oppfølgeren «This is All Yours» fra 2014, den gikk helt til topps på de britiske albumlistene og kastet av seg hits som «Left Hand Free». Den ble også Grammy-nominert for årets beste alternative album.

Kompleks pop

Alt-J har latt seg inspirere av både folkrock, kunstpop, dub og alternativ gitar-indie, og resultatet er noe for seg selv. Med sine overrumplende taktskifter og melodiske sprang, forsterket av vokalist Joe Newmans karakteristiske, nasale stemme, er Alt-J et band som skiller seg ut i mengden.

I år kom bandet med livealbumet «Live at Red Rocks», og i mai neste år, i god tid før Pstereo-konserten, slipper bandet sin tredje studioplate.

- De har også en veldig kul produksjon som vil gjøre seg svært bra når det mørkner på Marinen, mener Kim Aasli, som forteller at Psterofestivalen allerede har solgt halvparten av festivalpassene til neste års festival.