- Det er et litt spesielt år for oss, og vi vet at mange gjerne vil se konserten. Derfor ønsker vi å dele den med abonnentene våre som en liten gest, forteller Tor Olav Mørseth, sjefredaktør i Adresseavisen.

I flere år har Adresseavisen og Trondheim Symfoniorkester (TSO) samarbeidet og komponert Nyttårskonserten. I kveld er den første av to konserter, og den får du se her på adressa.no såfremt du har pluss-abonnement.

Flere priser

Programmet er hemmelig, men det er ingen hemmelighet at tre priser skal deles ut i løpet av de drøye to timene konserten varer. Liv Ullmann-prisen, regionens største kulturpris, deles ut til en kunstner. Adresseavisens musikkstipend, går til en utøver eller gruppe i starten av karrieren innen musikkfeltet i Midt-Norge, og selvfølgelig skal det avsløres hvem som blir årets trønder.

I tillegg blir det masse musikalske innslag med flere av regionens og Norges største artister i samspill med Trondheim Symfoniorkester.

Lørdag deler Trondheim kommune ut to kulturpriser, en til en utøver innenfor det profesjonelle kunst- og kulturområdet og en til en organisasjon eller institusjon innenfor fritidskulturlivet. Vinnerne er i år er allerede kjent; tekstilkunstner og designer Lise Skjåk Bræk og fotballcupen Skandia Cup.